Hodinový záznam z hraní The Evil Within ukazuje hru v celé hororové "kráse"
zdroj: tisková zpráva

Hodinový záznam z hraní The Evil Within ukazuje hru v celé hororové "kráse"

18. 8. 2014 14:49 | Video | autor: Petr Poláček |

Pro Aleše bylo hraní deváté kapitoly hororovky The Evil Within během E3 vyloženě srdeční záležitostí, když se málem prohrál až do infarktového stavu (viz jeho dojmy). Pro mě šlo o příjemné zpestření letošního Gamescomu, protože Evil Within se rýsuje jako slušné a hororovým způsobem zábavné pokračování Resident Evil 4. Přirovnání je myšleno jako kompliment a míru podobnosti obou her si můžete ověřit sami. Bethesda totiž na internet vyvrhla více než hodinový záznam z hraní deváté kapitoly s názvem The Cruelest Intentions, kterou jsme na E3 a Gamescomu s Alešem hráli a v mém případě i dohráli.

Video je samozřejmě jedním obřím spoilerem, ale na to snad nemusím v době letsplayové horečky upozorňovat. Pokud hodláte The Evil Within hrát, video nesledujte, ochudili byste se o podstatnou část zážitku. Snad vám bude stačit mé doporučení a uvedené přirovnání k RESI 4.

Na vás ostatní čeká prezentace stylu hádanek, herních mechanik a způsobu vyprávění příběhu, který hodně spoléhá na flashbacky, co mají tendenci občas ožívat a strašit nebohého hráče. Přesně to však od hororových her ale chceme, takže všechno v pořádku.

Typické prvky hororových her má The Evil Within dobře zmáknuté. Jak ale fungují ne tak často užívané postupy včetně levelování, vyrábění nábojů z posbíraných součástek nebo stealthového ničení pastí, si musíme počkat do poloviny října, kdy hra pro PC, PS4, Xbox One, PS3 a X360 vychází. Kupříkladu levelování bylo v E3 i Gamescom verzi hry vypnuté, o jeho funkčnosti v rámci celku se rozpovídat nemůžu. Všechno má ale svůj čas a polovina října už je v podstatě za rohem.

Nejnovější články