Hráči Battlefieldu 1 uctili konec první světové války chvilkou přátelství
zdroj: tisková zpráva

Hráči Battlefieldu 1 uctili konec první světové války chvilkou přátelství

12. 11. 2018 11:09 | Video | autor: Václav Pecháček |

U příležitosti stého výročí konce první světové války, respektive podpisu příměří, se sluší a patří uctít oběti jednoho z nejničivějších konfliktů lidské historie. Ticho vládne mezi shromážděnými prezidenty, na náměstích, na stadionech. A včera se něco podobného událo ve velmi vhodném prostředí – přímo v zákopech Battlefieldu 1. Navíc nešlo o plánovanou akci, nýbrž o spontánní nápad samotných hráčů.

11. 11. v 11 hodin melbournského času na jedné pošmourné mapě umlkla většina střelných zbraní. Znepřátelení vojáci se sešli na pláži a kdyby mohli, jistě by si vyměňovali dary a historky. Takhle si alespoň na znamení respektu neustále dřepali a hopsali jak pominutí. Krásná ukázka toho, že člověk je v jádru mírumilovný tvor.

Na záběry se můžete podívat na Redditu, ale předem vás varuju – nekončí to hezky. Důstojnost celého okamžiku kazí jednak otravný dvouplošník zasypávající pláž kulkami, jednak chlápek, kterého nenapadlo nic lepšího než v poslední chvíli propíchnout pána, jenž to celé natáčel. Aspoň se mu pak v diskuzi omluvil, ale i tak bude navždy sloužit jako nezpochybnitelný důkaz, že lidi jsou parchanti a že poslední věta minulého odstavce je naivní pitomost.

Organizované vyjádření respektu proběhlo i ve střílečce Verdun, kde se komunita předem domluvila na koordinovaném vystoupení. Nejprve se mělo 11 minut před 11. hodinou střílet z minometů, aby tak vzniklo největší bombardování v dějinách hry. Dalších 11 minut pak mělo být věnováno pravému opaku – volné aktivitě, ale bez bojování.

Je škoda, že podle prvních reakcí se akce moc nepovedla kvůli „nenávisti a zášti“. Odhaduju, že někteří lidé zákaz bojovat nerespektovali a radši si užili pár snadných killů. Historie jejich zrůdné činy, doufejme, jednohlasně odsoudí.

Nejnovější články