Hraný, interaktivní trailer na Shadow of War od tvůrců Hry o trůny ilustruje systém Nemesis
zdroj: tisková zpráva

Hraný, interaktivní trailer na Shadow of War od tvůrců Hry o trůny ilustruje systém Nemesis

19. 9. 2017 11:57 | Video | autor: Václav Pecháček |

Studio Monolith rozhodně nešetří na své snaze vylepšit veřejný obraz skřetstva v očích fanoušků. Nejnovější trailer na Middle-Earth: Shadow of War zobrazující Talionovo podivuhodné kamarádství se Sauronovými přisluhovači je hraný, plný vynikajících CGI efektů, zpracovaný lidmi stojícími například za Hrou o trůny, a k tomu všemu ještě navíc interaktivní. Můžete si tak sami vybrat, zda radši zachráníte jednoho ze svých odporných přisluhovačů, nebo se oddáte potěšení z destrukce, což zároveň funguje jako ilustrace výtečného systému Nemesis.

Přiznám se, že celovečerák v podobném střihu, po němž prahnou některé komentáře na YouTube, bych asi úplně nevyžadoval, protože video je se svou brutální akcí a drsňáckými dialogy přeci jen na hony vzdálené poezii Jacksonovy trilogie (a to ani nemluvím o samotných knížkách). Jako několikaminutový výlet do Talionovy verze Mordoru ale trailer poslouží výtečně, za což podle mě můžou i realistické masky skřetů, které připomínají spíš filmy Pána prstenů než efektový festival Hobita.

Ale dost už o filmech. Hlavní je pochopitelně samotná hra, v níž se určitě dočkáte podobných rozhodnutí jako v traileru. Budete agresivní a zkusíte pozabíjet co nejvíc nepřátelských bossů? Nebo si radši vybudujete věrnou armádu a uchráníte její vůdce před vším nebezpečím?

Ani po boji není ovšem o všem rozhodnuto, protože si musíte vybrat, co se svými nestvůrnými chlapci provedete. Je třeba určit, kdo bude vládnout pevnosti, kdo vám poslouží jako osobní strážce, a kdo se vydá infiltrovat Sauronovy hordy jakožto špeh (se svítícíma modrýma očima mu to nejspíš půjde dost špatně).

Až se proklikáte kousky trailerů, stránka by na vás měla vyplivnout jednotné video zkombinované z vašich rozhodnutí, které pak můžete dle libosti sdílet na sociálních sítích a sbírat lajky/vystrašené komentáře od vaší technologicky gramotné babičky. Aby perfektně pochopila důvod, proč na svou facebookovou zeď strkáte hororové scény plné draků a strašidel, nejspíš jí budete muset Shadow of War pořídit. V tom případě vyhlížejte 10. říjen, kdy hra vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články