Hraný trailer na Dishonored 2 předvádí, že původní stylizace sluší hře víc
zdroj: tisková zpráva

Hraný trailer na Dishonored 2 předvádí, že původní stylizace sluší hře víc

25. 10. 2016 10:23 | Video | autor: Aleš Smutný |

S hranými trailery na hry je to těžké. Bez spousty dodatečné práce s CGI se z nich vytrácí unikátní herní stylizace. Třeba v případě Dishonored 2 to platí dvojnásob, protože unikátní grafický styl hry prostě u živých herců nemůžete replikovat, bez toho, aby vám vznikla nechtěná groteska. Prokazuje to i nový, hraný, trailer, který je dobrý, ale za těmi nejlepšími herními prostě zaostává.

Co se týče samotného CGI, do videa je zapracováno opravdu dobře, i když absence krve působí trochu zvláštně. Horší je to se samotnou akcí, která je v Dishonored velmi specifická a napodobit ji s živými herci je prostě obtížné. Dynamika pohybu, použití speciálních schopností, to vše v Dishonored popírá zákony fyziky, kterými jsou živí herní chtě nechtě svázaní.

Práci mnohem lépe v takových případech odvádí ryze animovaný filmeček. Ostatně, stačí si vzpomenout na vynikající trailer na Assassin’s Creed Brotherhood z E3 2010, který doposud zůstává na špičce. Což neznamená, že je tenhle klip na Dishonored 2 špatný, Funguje především v momentech, kdy se soustředí na atmosféru a náladu scény – obklíčení v paláci, nasazení Corvovy masky, scény, které stojí na místě.

Také platí, že když se nebudou zkoušet podobné experimenty, nedojde se ke kýženému skloubení hrané a animované scény. Prozatím se musíme smířit s totálními hybridy jako je třeba filmový Goemon.  A co se týče zakomponování CGI robotů a speciálních schopností, tady nemá video ze hry slabinu. Pro našince je také zajímavý fakt, že trailer byl natáčený v Praze. Dishonored 2 vyjde 11. listopadu na PC, PS4 a Xbox One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články