Hratelnost Diabla ve světě Magic: The Gathering? Akční RPG Magic: Legends ví, jak zaujmout
zdroj: tisková zpráva

Hratelnost Diabla ve světě Magic: The Gathering? Akční RPG Magic: Legends ví, jak zaujmout

28. 2. 2020 10:47 | Video | autor: Patrik Hajda |

Po dlouhé době se chystá počítačová hra inspirovaná jednou z nejúspěšnějších karetek všech dob, která by nemusela zapadnout do šedého průměru. Magic: Legends se z nějakého důvodu profiluje jako MMORPG, i když má mnohem blíž k Diablu než World of Warcraft, protože multiplayer pro až tři hráče nezní nijak masivně. Ale možná nám Wizardi jen ještě neukázali všechny prvky potenciálně sdíleného světa. Zato nám podrobně představili tři z pěti hrdinů v jednotlivých barvách many.

Slušná porce nových záběrů sleduje hru jediného hráče, takže si dnes neodhalíme podstatu zdejšího masivního multiplayeru. Je to ale dobrá zpráva pro všechny hráče, kteří mulťáku neholdují, a to ani kooperativnímu režimu pro dva či tři hráče. Každý z pěti planeswalkerů, kterých se ve hře ujmete, si s hordami nepřátel hravě poradí sám.

I když ne tak docela sám. Vypadá to, že Magic: Legends bude postavená na vyvolávání spousty zvířecích a jiných pomocníků, což hezky odkazuje na původní papírové Magicy, ve kterých hráči vystupují jako mocní čarodějové vyvolávající spoustu potvor na svou stranu herní podložky.

Vzhledem k tomu, že si svou sadu 12 schopností budujete z postupně nacházených karet, se může každý z planeswalekrů stát vyvolávačem bytostí. Do boje sice vyrážíte vyzbrojení 12 kartami, ale v každou danou chvíli máte k dispozici jen čtyři vybrané náhodně, jejichž použitím se dostanete ke zbylým kartám v balíčku. Po jeho dobrání naštěstí neprohrajete jako v předloze, ale karty se jednoduše protáčejí.

I když se každý může stát vyvolávačem, specialistou na tuto techniku je čistě zelený Beastcaller. Po jeho boku kráčí ochočený krokodýl a pavouk, na své přátele poštve stádo agresivních kanců, přerostlého saprolinga a déšť šípů. Své pomocníky umí léčit a sám vrhá svou obrovskou sekeru.

Přestože se ujímáte prakticky bezejmenných hrdinů, kteří na rozdíl od NPC nejsou ani nadabovaní, jejich inspirace existujícími planeswalkery je víc než zřejmá. Beastcaller je jasný Garruk, Geomancerka má kořeny v Chandře a Mind Mage je slavný Jace Beleren. Zatímco Geomancerka se ohání plameny, Mind Mage vše kontroluje zpovzdálí svými vodními a ledovými elementály, případně nepřátele smete obrovskou vlnou.

Na představení zbylých dvou planeswalkerů si ještě musíme počkat, ale je nanejvýš zřejmé, že půjde o černou postavu vycházející z Liliany a bílou postavu podobnou Ajanimu, čímž se završí úplně původní pětice planeswalkerů z edice Lorwyn.

Tvůrci se nevyhýbají reáliím příběhů Magic: The Gathering, takže na důvěrně známé planeswalkery v diablovce Magic: Legends dříve či později narazíte. Akorát za ně nebudete hrát, jelikož si s pomocí karet tvoříte vlastního sférochodce. Dokonce se ani nebudete muset omezovat na jedinou barvu many.

Planeswalkeři nebudou jedinými známými postavami. V demu z PAX East můžete vidět bosse zvaného Josu Vess, legendárního zombie rytíře z Dominarie, což je ostatně jeden ze světů, který ve hře navštívíte. A pokud vám je povědomé jeho příjmení, pak vězte, že je bratrem výše zmíněné Liliany.

Ve videu od IGN soustředícím se na Beastcallera zase zachraňujete Darigaaze, jednoho z mocných draků, který se objevil už v edici Invasion, naposledy pak v Dominarii, která je jeho rodištěm.

Fanoušci příběhů z univerza MTG by si tedy měli přijít na své, až Magic: Legends během letoška vyjde na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One.

Nejnovější články