Hrobařský simulátor Graveyard Keeper působí jako nové povolání pro Stardew Valley
zdroj: tisková zpráva

Hrobařský simulátor Graveyard Keeper působí jako nové povolání pro Stardew Valley

20. 4. 2018 13:05 | Video | autor: Patrik Hajda |

Simulovat se dá prakticky vše. A když se tvůrcům ze studia Lazy Bear Games podařilo uspět se simulátorem Rockyho, pixelartovkou Punch Club, tak jim nic nebránilo posunout hranici o pořádný kus dál, až k nezáviděníhodnému povolání hrobníka. Jejich připravovaná novinka Graveyard Keeper přitom nepůsobí jako přeskinovaný Punch Club, ale přeskinované Stardew Valley.

Ne, opravdu. Nové obsahově nabité záběry z hraní jen těžko skryjí inspiraci v hitovce, která přiměla spoustu lidí zamilovat se do rodinného farmaření. Asi by vás to z názvu Graveyard Keeper nenapadlo, ale skutečně v něm budete sázet a sklízet plodiny za účelem zisku.

Hrobařina jako taková zkrátka není dostatečně výdělečná. Jasně že budete kopat hroby a plnit je mrtvolami. Dokonce povedete smuteční obřady. Ale to vám přinese jen pár drobných, které zajistí pouze to, že sami neskončíte na lopatě.

zdroj: Archiv

Pokud chcete začít se seriózním byznysem, musíte diverzifikovat. Váš plán je jednoduchý – zkrášlení kostela, protože cesta k němu vede přes vesnici. A čím víc lidí začne chodit do kostela skrze vesnici, tím víc obchodníků se do ní nažene. Vesnice tak začne prosperovat a vy budete mít dostatek zájemců o… No ano. Nikdo se už nedozví, že pohřbenému nebožtíkovi chybí pět litrů krve a pár končetin.

Život na středověkém venkově holt nebyl jednoduchý a každý dělal, co uměl, aby se měl lépe než ostatní. Proto pěstujete plodiny, proto craftíte různá pracoviště, proto chodíte do dungeonu, a proto to tak nápadně připomíná Stardew Valley. Což rozhodně není na škodu. Právě naopak.

Tvůrci se jednotlivým herním prvkům věnují detailněji v blogu na Steamu. Pokud vás hra zaujala tak jako mě, pak se neváhejte hlásit do alfy na oficiálních stránkách. S Graveyard Keeper se počítá ještě letos na PC a Xbox One.

Nejnovější články