I Doom Slayer má svou roztomilou stránku. V Doom Eternal kosí démony jako jednorožec
zdroj: id Software

I Doom Slayer má svou roztomilou stránku. V Doom Eternal kosí démony jako jednorožec

11. 3. 2020 12:12 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Kosmetické úpravy přicházejí i do matky všech stříleček, a pokud byste snad démony nechtěli kosit coby jednorožec z úvodního obrázku, určitě najdete něco, co vašemu oku bude lahodit víc. V singleplayeru a fotomódu si budete moct svého Doomguye hezky vystrojit, aby si z něj démoni nemohli dělat legraci, že jeho brnění dávno vyšlo z módy. Kromě toho byly odhaleny i nějaké přízemní věci jako hardwarové nároky a čas, kdy se odemkne preload.

Nemusíte se bát, že by kosmetické předměty pro Doom Eternal byly schované za mikrotransakcemi. Naprostou většinu z nich odemknete samotným hraním, ať už jsou to skiny, animace, nebo pozadí pro zmíněný fotomód. V multiplayeru si dokonce budete moct přizpůsobit i hratelné démony a já po tomhle traileru doufám minimálně v jejich kočičí verze.

Existují ale i výjimky, které hraním nezískáte. Zrovna jednorožčího Doom Slayera si musíte odemknout přes Twitch Prime a nějaké kosmetické bonusy jsou zahrnuté do předobjednávek, skrz které získáte také zrestaurovanou kopii Doomu 64.

zdroj: Vlastní

Pokud jste si hru předobjednali digitálně, na Xboxu One si ji můžete předběžně stáhnout už teď. Na Steamu, Bethesda.net a PlayStationu 4 pre-load začne 48 hodin před vydáním, které je ovšem na každé platformě trochu jindy.

Zatímco na PlayStation 4 a Xboxu One se hraní odemkne o půlnoci na 20. března bez ohledu na časovou zónu, na PC si u obou klientů počkáte o hodinu a minutu déle a na Stadii, která u nás stále není oficiálně dostupná, to bude v 5:01 našeho času.

Co se hardwarových nároků na PC týče, připravte si každopádně 50 GB volného místa na disku. Pro hru ve Full HD při 60 FPS na nízké detaily potřebujete alespoň čtyřjádro Intel nebo AMD, 8 GB paměti RAM a grafiku s výkonem minimálně GeForce GTX 1050 Ti (4GB) nebo AMD Radeon R9 280 (3GB).

zdroj: Vlastní

Pro optimální hraní na 1440p ve vysoké kvalitě by vám měl stačit procesor Intel Core i7-6700K nebo AMD Ryzen 7 1800X, opět 8 GB RAM a Nvidia GeForce GTX 1080 či AMD Radeon RX Vega56, což je přibližně úroveň aktuální GeForce RTX 2060. Pokud se ale spokojíte s rozlišením 1080p a texturami na střední detaily, vystačíte i s relativně starou GTX 970 či AMD RX 480 (ekvivalent GTX 1060 6GB).

Na ultra nastavení ve 4K si nachystejte Intel Core i9-9900K či AMD Ryzen 7 3700X, 16 GB RAM a momentálně nejvýkonnější grafický čip Nvidia GeForce RTX 2080 Ti. AMD Radeon VII je v požadavcích pravděpodobně jen do počtu, protože výkonu RTX 2080 Ti nedosahuje, ale budiž, nic výkonnějšího AMD prostě nemá.

Doom Eternal by ve 4K a 60 FPS měl frčet i na výkonnějších verzích konzolí, i když upřímně, zrovna nového Dooma z hlediska plynulosti boje opravdu chcete hrát s myší a klávesnicí, ne s gamepadem.

Pekelná řežba Doom Eternal vychází 20. března – anebo 19., pokud ho hodláte hrát na PC v Severní Americe.

NVIDIA GeForce 1050Ti

Nejnovější články