IGI Origins se vrací na úplný začátek stealthové série
zdroj: AntiMatter Games

IGI Origins se vrací na úplný začátek stealthové série

7. 11. 2019 10:24 | Video | autor: Patrik Hajda |

Byl bych přeci jen radši, kdybych na tomto místě psal o novém Splinter Cellu, ale pravdou je, že ani novým IGI nepohrdnu. Téměř dvě dekády stará akční/plíživá střílečka se konečně dočká svého znovuzrození. Nedělá na ní původní studio, ale Antimatter Games, tvůrci her jako Rising Storm 2: Vietnam, Killing Floor a Evolve. Se zbraněmi to tedy umějí, jak jim to ale půjde s plížením?

Jak už název napovídá, IGI Origins se podívá na samotný počátek špionážní organizace, tedy před již existující díly série. Vaše zaměstnání tichého zabijáka vás uvrhne do víru studené války v alternativních 80. letech minulého století.

V novém videu sice jde o misi v polském Gdaňsku, ale IGI Origins vás nebude držet jen v jednom městě či státě. Příběh, na který má být kladen velký důraz, vás protáhne po celé planetě, a i když se prý setkáme se starými známými a dozvíme se víc o jejich životních příbězích, dost možná už si nezahrajeme za starého dobrého Davida Jonese.

Třetí díl série vám totiž dá vybrat, zda celou hru odehrajete za muže, či ženu. Nabízí se otázka, zda si svou postavu vyloženě vytvoříte, nebo půjde o předpřipravené charaktery s vlastními příběhy. V každém případě dostanete také na výběr, jak splníte mise zadávané pohlaváry.

zdroj: Archiv

Nabízí se samozřejmě kradmý postup – plížení se stíny, používání nejrůznějšího vybavení včetně neodmyslitelné pistole s tlumičem, případně kudly. Stejně tak můžete popadnout pořádný kvér a své nepřátele rozstřílet za doprovodu výbuchů. Obojí má něco do sebe, ale IGI přeci jen byla hlavně o tom stealthu.

Rovněž by mě zajímalo, zda vás hra bude nutit do předem dané denní doby, nebo si budete moct vybrat, zda základnu přepadnete za denního světla, či pod rouškou noci.

Na tyto a další odpovědi si ještě musíme počkat. S IGI Origins se počítá až pro rok 2021, kdy se má vrátit i jiná střílečková legenda, STALKER 2. Mezi oznámenými platformami jsou zatím jen PC, PlayStation 4 a Xbox One, ale třeba se ještě nehodí říkat, že svou hru připravujete na nové generace…

Nejnovější články