Jak modernizovat klasiku jako XCOM
zdroj: tisková zpráva

Jak modernizovat klasiku jako XCOM

18. 5. 2012 14:00 | Video | autor: Adam Homola |

XCOM (tehdy ještě X-COM) je jedna z těch klasik, kterou má spousta hráčů zapsaných zlatým písmem hluboko v srdci. Takže když se nedávno oznámil FPS remake s jednoduchým názvem XCOM, byli všichni fandové ve zbroji. A pak přišlo oznámení XCOM: Enemy Unknown, které bude mít ke staré klasice asi o dost blíže. Hardcore oldschool fanouškům se ale nejde jen tak zavděčit a tak 2K Games vyprodukovali tenhle videorozhovor s hlavním programátorem XCOM: Enemy Unknown, Casey O’Toolem, hlavně o tom, jak modernizovat klasickou hru.

Nejdříve se O’Toole zaměřil na rozdíly mezi původní hrou a současným remakem. Po nějaké duchovní stránce to bude pořád stejné - budou tam mimozemšťani, bude taktická část, strategická část apod. “Jednotlivé části budou ale odlišné v tom, jak je budete vlastně hrát. Věříme, že jsme vylepšili ty prvky, které jsme měli rádi a že jsme odstranili to, co jsme rádi neměli, například ty, které byly příliš zdlouhavé, nebo únavné,” řekl v rozhovoru O’Toole.

Samozřejmě k modernizaci pomohla hodně nová technologie. Ve výsledku se bude stejně dělat většina věcí, které šly dělat tehdy, ale všechno má ve vysokém frameratu působit mnohem lépe a vtáhne vás to víc do hry. Pomůže tomu i níže umístěná kamera, filmové momenty, hrátky s hloubkou záběru a ostrostí a podobné věcičky. Osobně jsem zvědavý spíš na ten druhý XCOM. S tím to sice vypadá tak všelijak a pořád se odkládá, ale takový skoro Mass Effect z alternativních 50. let s mimozemšťany bych si nechal líbit.

Nejnovější články