Jak se točil hraný trailer Defy k Assassin's Creed IV: Black Flag
zdroj: Foto: Ubisoft

Jak se točil hraný trailer Defy k Assassin's Creed IV: Black Flag

11. 9. 2013 13:06 | Video | autor: Aleš Smutný |

Proč je chrlení videí k chystanému Assassin's Creed IV: Black Flag špatné? Protože pak zapadnou jednotlivé klipy, mezi nimiž nejzajímavější byl hraný Defy. Ze hry zde nebylo prakticky nic, ale průlet španělskou lodí, jejíž posádku nemilosrdně masakrují piráti, byl mnohem blíže slibovanému zobrazení lapků moří bez příkras než videa ze hry. Prostě celkem nemilosrdný a obsahově brutální kousek, který dle mého nešťastně zapadl.

I proto se vyplatí podívat na tohle video, které ukazuje, jak se klip natáčel. Jde spíše o pohled pod filmařskou pokličku, nežli tu vývojářskou. Ukazuje se ale dobře, kam jdou také peníze z marketingu – zaslouženě, protože hry by se měly zkoušet propagovat různými způsoby a Defy byl rozhodně povedený kousek.

Jeho natáčení přitom podle všeho nebylo jednoduchou záležitostí. Sestavení trupu lodi, příprava kamer, které pojedou skrze všechny úrovně a do toho synchronizace s výbuchem, to není něco, co připravíte a natočíte za dva dny. Navíc to vše je připravováno v nádrží, kterou vyplní tři tisíce kubíků vody, do níž pošlete hejno kaskadérů.

Berte to tedy nejen jako exkurzi do zákulisí natáčení, ale i jako připomenutí traileru, který můžete vidět zde.

...

Nejnovější články