Jak zní peklo? Podívejte se do zákulisí nahrávání soundtracku Doom Eternal
zdroj: Bethesda.net

Jak zní peklo? Podívejte se do zákulisí nahrávání soundtracku Doom Eternal

6. 3. 2020 13:47 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Skladatel Mick Gordon loni zveřejnil inzerát poptávající hlasy do heavymetalového sboru pro nespecifikovaný projekt a nikoho asi příliš nepřekvapilo, že se z něj vyklubalo nahrávání soundtracku k dalšímu Doomovi. Komunita fanoušků tvrdé hudby se dost překrývá s vyznavači kultu jedné z nejstarších střílečkových sérií s démonickou tematikou a video dokumentující vznik hudebního doprovodu Doom Eternal to velmi pěkně reflektuje.

Skladatel a hudebník Mick Gordon nakonec osobně vybral 20 vokalistů s většími i menšími zkušenostmi z nejrůznějších rockových a metalových projektů, kteří Doomu Eternal mají dodat další vrstvu pekelné atmosféry. A jde o skupinku vskutku různorodou. Všichni se ale shodují na tom, že série Doom je kult, na němž je jim radostí i ctí spolupracovat.

Ve videu se tak objevují tváře, které fanouškům metalu mohou být povědomé. Jedním ze sboristů je třeba Tony Campos z kapel a projektů Static X, Soulfly, Ministry či Fear Factory, dalším hlasem je Sven de Caluwé z deathmetalové skupiny Aborted. Zpěvačka Wildspeaker Natalie Kahan si pak pochvaluje, že je sbor přesně z poloviny ženský a z poloviny mužský.

zdroj: Bethesda.net

V Doom Eternal se dokonce ozve i hlas ze záhrobí – nahrávání se totiž ještě stihl zúčastnit frontman Tengger Cavalry, mistr mongolského hrdelního zpěvu Nature Ganganbaigal. Ten bohužel loni v červnu zemřel.

Podle Gordona jsou samotné texty v tajemném, starobylém jazyce, který odkazuje na Doom Slayerův tajemstvím obestřený původ. Atmosférou a vyzněním celého soundtracku by chtěl navázat na restartovaný Doom z roku 2016, za jehož hudební doprovod tehdy získal ocenění na The Game Awards.

Ochutnávku metalové řežby dostanete na konci videa a měla by vás příjemně nabudit na blížící se příchod Doom Eternal. Masakrování démonů si budete moct užívat už za dva týdny, 20. března, na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One.

Nejnovější články