Je Tomb Raider realistický? Podívejte se na film s opravdovou Larou Croft
zdroj: tisková zpráva

Je Tomb Raider realistický? Podívejte se na film s opravdovou Larou Croft

20. 3. 2019 12:01 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Brutální pády a exploze, balancování nad propastí, pět vystřelených šípů pod pět sekund i cepínování bez jištění. Lara Croft byla vždycky superžena, v obnovené trilogii ale zažívá situace, které by pravděpodobně zabily i někoho mnohem zocelenějšího. Square Enix se proto spojil s kaskadérkou a fanynkou extrémních sportů Clair Marie a postavil ji do scénářů z her a trailerů, aby společně zjistili, jak moc jsou realitě vzdálené.

Clair se dlouhodobě věnuje především BASE jumpingu kombinujícímu lezení na vysoké stavby a následné skákání z nich. S padákem, abychom byli přesní. Jde o sport s poměrně velkou úmrtností, kdo jiný by ale měl zvládnout kousky z Tomb Raidera, když ne někdo, kdo tohle už mnohokrát přežil bez filmových triků a checkpointů.

V téměř hodinovém dokumentu tak Clair zkouší přecházet po úzkých kladinách ve výškách, šplhat po strmých skalách, střílet z luku, houpat se nad propastí, a dokonce i viset hlavou dolů. A pak musí sebrat nůž a přeřezat provaz, na kterém visí. A přeručkovat po hořícím žebříku. Auč.

Video rozhodně stojí za zhlédnutí, i pokud zrovna nejste fanoušky zpocených svalnatých dívek v tenkých tílkách překonávajících vlastní možnosti. Až budete příště Laře vyčítat, že by se v reálném světě nedožila ani první třetiny Rise of the Tomb Raider, máte alespoň s čím srovnávat.

Nejnovější články