Jednou z nejlepších ukázek na tiskovce Microsoftu byl cyklický thriller Twelve Minutes
zdroj: tisková zpráva

Jednou z nejlepších ukázek na tiskovce Microsoftu byl cyklický thriller Twelve Minutes

10. 6. 2019 16:06 | Video | autor: Václav Pecháček |

Neustálé prožívání jednoho a toho samého okamžiku je vděčné téma pro thriller a taky se ho chytila už pěkná řádka filmů. Z nich si evidentně bere inspiraci Twelve Minutes, kromě Keanu Reevese asi nejpříjemnější překvapení včerejší E3 prezentace Microsoftu. Kolikrát budete muset umřít, než se vám podaří zachránit život sobě i své ženě?

Ještě než se pustíme dál, podívejte se na trailer nabitý hutnou atmosférou. Perspektiva hry je sice jednoduchá, ale efektivní i díky tomu, že si detaily musíte domýšlet, a celou scénu podkreslují excelentní herecké výkony.

zdroj: Archiv

Otázek je spousta. Je ten muž, který vrazí do bytu, skutečně policejním důstojníkem? Proč se místo zatýkání rozhodne rovnou zabíjet? Možná je to prostě nějaký šílený masový vrah, ale je vážně podivné, že těhotná žena hlavního hrdiny není schopná úplně přesvědčivě popřít obvinění, že zavraždila vlastního otce.

Po každé smrti se vrátíte znovu na začátek dvanáctiminutového cyklu a tentokrát musíte zkusit udělat něco jinak, abyste přežili a celé to opakování jednoho děsivého večera ukončili. Jenže kdo ví, co všechno pro to budete muset udělat. Vsadím se, že nebude stačit „policistu“ pořádně majznout něčím po hlavě. Ve tmách se skrývá nějaké tajemství.

Zatím to zkrátka vypadá velmi dobře, což je o to překvapivější, že jde o prvotinu kreativního ředitele Luise Antonia, aspoň tedy ve vůdčí roli. Předtím pomáhal Jonathanu Blowovi s The Witness a ještě dřív pracoval v Rockstaru, takže nějaké zkušenosti evidentně má – ale samostatný nezávislý projekt je přece jenom daleko mohutnější sousto.

Stojí však za ním vydavatelství Annapurna Interactive, celý svět si ho všiml na konferenci Microsoftu… Pro Twelve Minutes je to rozhodně slušný rozjezd. Jak to dopadne, uvidíme začátkem roku 2020 na Xboxu One a PC.

Nejnovější články