Kapitán Price se vrací v příběhovém traileru na Call of Duty: Modern Warfare. To čelí kritice kvůli exkluzivitě na PS4
zdroj: Activision

Kapitán Price se vrací v příběhovém traileru na Call of Duty: Modern Warfare. To čelí kritice kvůli exkluzivitě na PS4

25. 9. 2019 11:25 | Video | autor: Václav Pecháček |

Call of Duty: Modern Warfare je první CoD po mnoha letech, na které se upřímně těším. Původní trilogii jsem miloval (se sestupnou tendencí – první díl je podle mě jasně nejlepší, třetí jasně nejhorší) a reboot na ni očividně tematicky navazuje. Stanete se součástí až nepříjemně realistického konfliktu a budete svědky hrůzných činů… z nichž některé možná spácháte vy sami.

Zápletka se točí kolem ukradených chemických zbraní, které mají něco společného s invazí do fiktivního Urzikstánu. „Ti hodní“ budou i tentokrát SAS, tedy kapitán John Price a bývalý armádní důstojník Kyle Garrick, a CIA zastoupená agentem známým pouze jako „Alex“.

Přidají se k nim ovšem ještě nepravidelné síly urzikských rebelů vedených mladou bojovnicí jménem Farah Karim. Každé ze stran možná půjde o něco trošku jiného, i když konečný cíl je jasný – uchránit svět od chaosu války a destrukce.

zdroj: Archiv

Je skoro až podivné vidět starou známou tvář kapitána Price vyrenderovanou tak fotorealisticky. Je to moc pěkný trailer, vábnička, které milovníci příběhových kampaní starých dílů Modern Warfare jen těžko odolají.

Přesto je tu i jedna špatná zpráva pro všechny, kdo nevlastní PlayStation 4 – ale vlastně bych se nebál říct, že pro všechny hráče obecně kvůli precedentu, který tady vzniká. Hra totiž na žádném systému kromě PS4 nebude zpočátku obsahovat mód Survival, tedy v podstatě takovou Hordu, kde na vás stále nabíhají noví a noví nepřátelé. Hráči na Xboxu a PC se jí dočkají až o rok později, v říjnu 2020.

Je to podivné rozhodnutí – mírně řečeno. Chápu, že v rámci dohody s určitou platformou nabídnete nějaké skupině hráčů například unikátní skin nebo podobnou blbinku, nebo je třeba necháte hrát betu o týden dřív než ostatní – ovšem odstřihnout je od celého herního módu? Na ROK? Dobře, možná to není mód, po kterém většina hráčů prahne, ale i tak mi to připadá jako šílený krok.

Některé hlasy na internetu panikařily, že si bez PlayStationu nezahrají ani singleplayerové a kooperační mise módu Spec Ops, který se vrací po dlouhé pauze a kdysi mě s kamarády nesmírně bavil. To ale naštěstí není pravda – uzamčený je skutečně pouze Survival, což je jakýsi podmód módu Spec Ops.

Nešťastná situace, kvůli které se o Modern Warfare hovoří v negativním smyslu, zatímco by všichni měli obdivovat nádherně uvěřitelný modrooký kukuč kapitána Price. Inu, korporáty budou korporátit.

Nejnovější Call of Duty vyjde 25. října na PC a konzole.

Nejnovější články