Katastrofy z Natural Disasters už mohou vesele pustošit vaše města v Cities: Skylines
zdroj: tisková zpráva

Katastrofy z Natural Disasters už mohou vesele pustošit vaše města v Cities: Skylines

29. 11. 2016 17:37 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jedna věc je město postavit, druhá jej udržet v chodu a třetí pak zachránit. Přesně to je obsahem nového datadisku Natural Disasters pro Cities: Skylines, který vychází dnes. Ačkoliv by se dal jeho přínos shrnout nějakým reklamním textem „zničte své město“, ve skutečnosti se spíše zaměřuje na řešení krizových situací vyvolaných katastrofickými událostmi. 

Pokud se tedy nechcete rochnit v prostém utrpení svých občanů, potřebujete se připravit na nejhorší, což do této chvíle představoval lokální požár nebo pokles zalidněnosti vaší výstavní čtvrti. Jistě, mohli jste si do jisté míry způsobit obrovskou katastrofu sami, ale kouzlo těch z Natural Disasters tkví v tom, že přichází samy a nečekaně.

Hodí se tedy mít systém včasného varování, který občany upozorní, že za chvíli se jejich milované domečky mohou proměnit v haldu trosek. Pro případ asteroidu potřebujete satelit, pro momenty, kdy vám klíčové dopravní uzly zničí propad země nebo tornádo se zase hodí vrtulníky, evakuační plány zahrnující kryty apod. Prostě, štěstí přeje připraveným a to, že si pořídíte Natural Disasters neznamená, že si jen budete libovat v ničení metropole, jíž jste budovali dlouhé hodiny.

zdroj: Archiv

Kouzlo tkví v tom, že můžete zkusit odolnost své infrastruktury tváří v tvář tsunami a zároveň je to i výzva pro to, jak rychle a efektivně jste schopní reagovat. Navíc, přebudovávání města poté, co vám půlku z něj zničí strašlivý požár má také své kouzlo a kdo ví. Třeba vám to umožní nový začátek, v němž se konečně zbavíte té problémové čtvrti, která si pořád stěžovala na odpad z nedaleké čističky. Natural Disasters jsou k dostání na Steamu za 15 eur.

Nejnovější články