Kingdom Come rekapituluje soubojový systém a nabízí předobjednávky na všech platformách
zdroj: tisková zpráva

Kingdom Come rekapituluje soubojový systém a nabízí předobjednávky na všech platformách

27. 10. 2017 12:07 | Video | autor: Václav Pecháček |

Realistický, ale přesto zábavný boj se středověkými zbraněmi je jedním z hlavních lákadel Kingdom Come: Deliverance – pro většinu hráčů po celém světě možná dokonce tím vůbec nejpřitažlivějším, přestože v naší kotlině možná ještě víc táhne precizně zpracované prostředí historického Českého království. Příběhu a hernímu světu se věnovalo posledních pár videí, a tak teď nadešel čas, aby se Daniel Vávra a Viktor Bocan opět na chvíli vrátili k mečům v novém vývojářském videu přímo ze skutečné zbrojnice.

Spoustu informací, které ve videu zazní, už jste měli příležitost načerpat jindy a jinde, ale přesto se jedná o užitečné shrnutí doplněné praktickými ukázkami hry i živých šermířů. Dozvíte se, že zbraně by měly realisticky sklouzávat po čepelích i brněních. Uvidíte komba, při nichž řetězíte konkrétní údery, abyste navázali devastujícím speciálním útokem. A taky vám budou názorně předvedeny různé druhy zbraní, s nimiž si ve finální verzi pohrajete.

Jsou tu sekyry a palcáty, možná těžké, neohrabané a nevhodné k obraně, ale vynikající, když potřebujete promáčknout železnou skořápku. Meče jsou univerzálnější a ideální pro více různých bojových stylů, ale taky pořádně drahé. A pro defenzivní účely vůbec není špatný nápad popadnout štít, případně zvolit kopí či sudlici, aby se k vám krátkou čepelí ozbrojený nepřítel vůbec nedostal.

zdroj: Archiv

Extrémně důležitým prvkem je výdrž, protože unavený bojovník je mrtvý bojovník. Pokud se hodláte potácet po bojišti v plátovém brnění, ujistěte se, že to Jindřich vydrží. Najezte se, vyspěte se a nepřepínejte svoje síly, jinak vám dojde šťáva, vaše bloky přestanou být efektivní a boj se změní v čekání na to, až vám nějaký čipernější soupeř uštědří ránu z milosti.

Kingdom Come vám hodlá nabídnout tolik svobody, kolik jen bude možné, a tím pádem určitě nebudete omezeni pouze na mávání ocelí. Z některých situací se půjde vykecat, jiné vyřešíte plížením či střelbou, jindy žádné zbraně potřebovat nebudete a prostě dáte někomu ochutnat svou pěst. I kdyby všechno ostatní selhalo a vy jste se dostali do boje, který vám nejde, stačí se spolehnout na místní RPG systém a naházet si do šermování nějaké ty bodíky. Jindřich bude rázem schopný udolat kdejakého tuhého oponenta.

A teď k nějakým sušším informacím. Kingdom Come sice vychází až 13. února, ale už teď si hru můžete předobjednat na Steamu, PlayStation 4 i Xbox One za 50 eur, respektive 60 dolarů. Pakliže do tvůrců tímto způsobem vložíte důvěru, čeká vás za odměnu nové brnění a mapy pokladů, přičemž podporovatelé z Kickstarteru se na to samé můžou pochopitelně těšit také.

Nakonec ještě jedna maličkost. Kdyby se vám chtělo vyhrát jednu z drobných cen jako exkluzivní plakát, čepici nebo šálu s emblémem KCD, zkuste se zúčastnit soutěže na Steamu. Vaším úkolem je napsat krátký příběh, klidně jen pár vět, na téma „Co se skutečně stalo ve Stříbrné Skalici, a kdo je ten chlápek v černém brnění?“ Vybráni budou tři vítězové, takže zapojte své kreativní buňky a na Halloween možná dostanete nečekaný dárek.

Nejnovější články