Klan Tremere vás ve Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 naučí zakázané krvavé magii
zdroj: Paradox Interactive

Klan Tremere vás ve Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 naučí zakázané krvavé magii

9. 5. 2019 10:59 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Druhým z představených klanů pro nadcházející Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 jsou Tremere, klan zabývající se okultismem, dávno zapomenutým magickým uměním a historií. S jejich moudrostí se pojí velká moc, není tedy divu, že se spoustě seattleských upírů nelíbí možnost, že by jich v jednom městě mohlo být pohromadě hodně. Zvlášť když dokážou přimět krev, aby se obrátila proti svým majitelům.

I přes obecnou podezřívavost se pár příslušníků klanu Tremere v Seattlu přece jen vyskytuje. Většina ostatních klanů jim z historických důvodů příliš nevěří, byť jejich dovednosti musí přinejmenším respektovat. Dříve byli okultisty, kteří pátrali po nesmrtelnosti. Ta ale má svou cenu – a jak jinak by za ni měli platit, než krví ve větším než malém množství.

V jejich případě je skvělým sluhou, ale špatným pánem. Krvavá magie jim propůjčuje jedny z nejničivějších schopností v univerzu World of Darkness: trochu vlastní krve dokážou přeměnit třeba v nabroušené bodáky, které jim pod nohama nepřátel krátkodobou oběť obvykle bohatě vynahradí. Další z aktivních schopností donutí nepřátele zvracet krev a jejím vylepšováním se časem můžete dostat až do fáze, kdy v oběti uvaříte krev, takže se totálně rozprskne a zraní i okolostojící. Víc krve pro vás, no ne?

zdroj: Archiv

Používání těchto poněkud nápadných schopností je samozřejmě porušením maškarády, pokud k němu dojde před svědky. Tremere proto mají ještě jednu sadu dovedností, které zostřují jejich smysly. Dokážou vycítit konkrétního člověka skrz zdi, najít ho v davu anebo si označit jeho auru na dlouhé vzdálenosti. Zvládnou taky jediným pohledem identifikovat jeho silné a slabé stránky.

Druhá aktivní schopnost Tremerům umožňuje oddělit duši od fyzické podoby a v astrální formě volně plachtit světem. Na krátký čas dokonce občas dokážou telepaticky ovládnout vědomí někoho jiného a tím ho paralyzovat.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 se chystají vylétnout z netopýřího hnízda příští rok, avšak Paradox slibuje, že se k jejich hratelné verzi může ještě letos dostat prakticky každý. Pokud se tedy zvládne fyzicky dostavit do Berlína mezi 18. až 20. říjnem, kdy se v prostorách staré rádiové stanice bude konat PDXCON 2019. Paradox je nejslavnější kvůli svým komplexním strategiím, ale i pokud fandíte jen upírům, má vám letošní ročník rozhodně co nabídnout.

Nejnovější články