Klonování, král Artuš a pinball se zvířátky? Team17 se chlubí sympaticky nesourodou herní trojicí
zdroj: tisková zpráva

Klonování, král Artuš a pinball se zvířátky? Team17 se chlubí sympaticky nesourodou herní trojicí

23. 8. 2017 18:01 | Video | autor: Václav Pecháček |

Vydavatelské (a vývojářské) studio Team17 má docela talent na vyzobávání nadějných nezávislých kousků, z nichž se pak vyklubou dobré hry. Důkazem toho budiž třeba taková plošinovka Yooka-Laylee, mimozemská budovatelská strategie Aven Colony nebo už teď velmi solidně vypadající The Escapists 2. Na Gamescomu se tihle Britové představili hned s trojicí her – ambiciózním vesmírným dobrodružstvím, artušovskou strategií a havajským pinballem.

Začneme ve vesmíru. Genesis Alpha One je podle Aleše, který měl tu možnost vidět ji přímo v akci, „absurdně megalomanská“. Stavíte a vylepšujete loď, létáte po náhodně generovaném vesmíru, střílíte mimozemšťany, co se vám infiltrují na palubu, získáváte suroviny, přistáváte na planetách… A to ani zdaleka není všechno, takže mám pocit, že Aleš trefil hřebíček na hlavičku. Zvlášť když nový trailer se věnuje něčemu, co jsem ještě ani nestačil zmínit – klonování.

Vaším ústředním úkolem je najít nový domov pro zásobárnu lidské DNA, s níž unikáte ze zdevastované planety Země. Postupem času ovšem budete nacházet další kousky genetického kódu, které si budete moci poskládat a zkombinovat dle libosti. Narazíte na strašné monstrum s chapadly, rozstřílíte ho brokovnicí, vezmete kus tkáně a vypěstujete monstrózní člověkochobotnici. Hle, nový člen posádky je na světě! A to ho případně můžete jmenovat kapitánem a sami se v něj převtělit.

zdroj: Archiv

Druhá hra na holení je podstatně konzervativnější a bude ihned povědomá všem, kdo mají rádi tahová, taktická RPG. Sword Legacy: Omen se věnuje osudu Uthera Pendragona, otce krále Artuše, který se ve fiktivní verzi Británie (ještě fiktivnější, než je v artušovských legendách obvyklé) vydává za pomstou. Společnost mu dělají Merlin, nějaký kluk a nějaká slečna, a všichni umějí být pořádně brutální, jak se přesvědčíte v novém videu.

Krev stříká, hlavy se kutálejí po hradních schodech, v jednom okamžiku dokonce dojde k rozpůlení celého černocha. Nejsem si jistý, zda traileru prospívá pravidelný slow-motion, kvůli němuž akce vypadá poněkud trhaně a nepříliš přitažlivě, i když za tenhle dojem může být klidně zodpovědná na první pohled trochu nešťastně zvolená barevná paleta. Vážně se mi zrovna moc nelíbí. Ale kdo ví, třeba si člověk zvykne a tyrkysové zbarvení bude přesně ta ingredience, která Sword Legacy dodá unikátní vizuální identitu.

zdroj: Archiv

No a to nejroztomilejší jsem si nechal na konec. Navíc je to hra, o níž jsme tady na Games na rozdíl od ostatních dvou zatím vůbec nepsali. A možná je to škoda, protože Yoku’s Island Express vypadá vážně dobře, pokud se tedy přenesete přes skutečnost, že jde o plošinovku zkombinovanou s pinballem. Já vím, je to vážně docela divný nápad, ale trailer naznačuje, že by to dohromady mohlo pěkně fungovat.

Ocitáte se na jakémsi tichomořském ostrově obývaném antropomorfními zvířaty, a vaším úkolem je doručovat jim poštu. V tom vám pomáhají magické kameny v zemi, co vás ve správnou chvíli vymrští vzhůru, načež prolétnete tunelem, posbíráte bodíky, octnete se na jiné obrazovce, kde na vás opět příhodně čeká dvojice očarovaných klepítek… Pinball, ale s příběhem a smysluplnou progresí. Proč ne?

zdroj: Archiv

Z celé trojice mi vcelku pochopitelně připadá nejzajímavější vesmírné klonování, už jenom kvůli měřítku celého projektu, ale ani ostatní kousky nejsou k zahození. Jen se jich ještě nějakou chvíli nedočkáme. Pravda, Sword Legacy: Omen by měla vyjít ještě letos, a to na PC. Genesis Alpha One však vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One až někdy v průběhu příštího roku, stejně jako Yoku’s Island Express, která ke zmiňovaným platformám přidá ještě Switch.

Nejnovější články