Kodžima konečně vysvětlil, co v Death Stranding dělají miminka
zdroj: tisková zpráva

Kodžima konečně vysvětlil, co v Death Stranding dělají miminka

20. 8. 2019 10:04 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Hideo Kodžima si s myslí svých fanoušků vždy rád pohraje, takže bych se nedivila, kdyby nás s Death Stranding vodil celou dobu za nos, včera večer se ovšem objevil na otvírací ceremonii letošního Gamescomu a byl na informace až překvapivě sdílný. Takže nám přihrál hned dva trailery představující postavy Deadmana (Guillermo del Toro), Mamy (Margaret Qualley) a tajemných děťátek z kapesních inkubátorů. A taky jedny záběry z hraní.

V první traileru přichází hlavní hrdina Sam s tváří Normana Reeduse do laboratoře, kde se setkává s Deadmanem. Se Samovým plodem je cosi v nepořádku, ale Deadman ho uklidňuje, že šlo jen o dočasné rozrušení. Zároveň ho ale varuje, aby k němu nepřilnul jako k opravdovému dítěti – jde jen o vybavení, které mu umožňuje detekovat přízraky z „druhé strany“. Žádné z dětí, vyňatých z děloh mrtvých matek, přitom nepřežilo víc než rok, ale současná technologie o přemosťovacích miminkách ještě moc neví, takže kdo ví?

zdroj: Archiv

Na druhé straně je tu Mama, která sice nezemřela během těhotenství, ale její dítě se narodilo na oné druhé straně. Proto je s ní pořád propojené pupeční šňůrou, která jí zabraňuje vzdálit se z podivného skladiště. Na rozdíl od spousty jiných bytostí ze záhrobí ale pro Sama nepředstavuje hrozbu, protože je propojené jen s Mamou.

zdroj: Archiv

A pak tu máme přímo záběry z hraní, které oscilují někde mezi simulátorem svobodného tatínka a poslíčka v horské pustině. Hned v úvodu se můžete podívat na uspokojení jedné ze základních biologických potřeb – močení půjde prý využít i jako „taktická výhoda“.

Po uspání děťátka se Sam vydá vyřídit jednu z mnoha zakázek, které mu pomohou ve vytváření propojení, jeho zákazníkem tentokrát není nikdo jiný, než moderátor včerejšího slavnostního večera Geoff Keighley. A není to prý zdaleka jediné slavné cameo, které se v Death Stranding objeví mimo již představených hollywoodských herců a režisérů.

zdroj: Archiv

Samotné vydání hry tu máme za méně než tři měsíce a i pokud jste doteď byli skeptičtí, nemůžete popřít, že se rýsuje v poměrně jasných obrysech. Death Stranding vychází 8. listopadu na PlayStation 4, ale dost možná se časem dočkáme také PC verze.

Nejnovější články