Konečně pořádný trailer na hraný seriál Halo: Nightfall z produkce Ridleyho Scotta
zdroj: tisková zpráva

Konečně pořádný trailer na hraný seriál Halo: Nightfall z produkce Ridleyho Scotta

23. 10. 2014 13:30 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Jedním z nejmilejších překvapení předloňského roku pro mě byla minisérie Halo: Forward Unto Dawn. Příprava podobné série s názvem Halo: Nightfall, která má přiblížit novinky z chystaného Halo 5, je proto vskutku sympatickou skutečností. Nightfall si můžete prohlédnout v dvouminutové ukázce, která představuje jak hlavní hrdiny, tak dává vzpomenout na první díl série.

Stejně jako v případě Forward Unto Dawn, je Nightfall (Wikia stránka) jakýmsi dějovým mostem mezi Halo 4 a Halo 5: Guardians. Hlavní hrdina, "legendární lovec lidé" Jameson Locke (Mike Colter z The Good Wife, American Horror Story či 30 minut po půlnoci) se společně se týmem agentů ONI vydá šetřit teroristický útok na vzdálenou Sedru, jednu z lidských kolonií a zřejmě bývalý separatistický svět.

Jenom na Sedře však zjevně nezůstaneme, trailer se totiž zabývá především výsadkem na jeden z prstenců halo, dokonce zřejmě trosky prstence přímo z první hry. Dynamika obtížné kooperace týmu ONI s místními vidláky, kterým se po objevu halo najednou boří jejich klid, má tvořit podstatnou část děje.

zdroj: Archiv

Seriál sepsal scénárista Útěku z vězení (Prison Break) a výkonným producentem je Ridley Scott, který sice v posledních letech s Prometheem udeřil kosou na kámen, jeho jméno má však stále řádný zvuk. Trochu smutnější je už skutečnost, že za režii je odpovědný Sergio Mimica-Gezzan, který natočil několik dílů nemastného, neslaného Falling Skies, absurdní díl The Last Ship nebo dvojici epizod z otřesné třetí řady Hrdinů. Jeho jménem se ostatně promo materiály moc nepyšní. Na triku má však i jedny z nejlepších dílů 2. a 3. řady Battlestar Galactica - snad měl tedy v posledních letech jenom smůlu... 

Stejně jako Forward Unto Dawn představí i Nightfall novou důležitou postavu páté Halo hry (titulního Jamesona) a bude rovněž vycházet na internetu a Xbox Live po pěti epizodách v týdenním odstupu. Je samozřejmě otázkou, jak na tom Nightfall bude co do kvalit a složení hrdinů. Zatímco ve Forward Unto Dawn byly hlavní postavy naprostá ucha, a bylo to zjevně i ku prospěchu příběhu, Nightfall se snaží působit jako sbírka totálně hustokrutých megadrsňáků. Jestli to bude fungovat, zjistíme už od 11. listopadu, kdy má vyjít první díl. 

Nejnovější články