Kontroverzní Postal Dude žije! Postal 4: No Regerts míří do předběžného přístupu
zdroj: tisková zpráva

Kontroverzní Postal Dude žije! Postal 4: No Regerts míří do předběžného přístupu

15. 10. 2019 9:50 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Druhý Postal, svobodomyslný sandbox proslulý zejména přemírou brutality, je v řadě zemí zakázaný. Nejiné ambice má i nadcházející pokračování Postal 4: No Regerts se záměrnou pravopisnou chybou v názvu, řadou nových bizarních zbraní i věrným pejskem Champem. A taky early accessem, který už včera odstartoval na Steamu.

Abyste si sérii Postal užili, musíte disponovat především velmi specifickým smyslem pro humor a/nebo pro úchylárny. Postal Dude se dočkal nového dabéra, Jona St. Johna, který v minulosti svůj hlas propůjčil králi všech machistů, Duke Nukemovi. Jinak se mu ale příliš nedaří – bezcílně projíždí arizonskou pouští, aby si našel nový domov, zlotřilci (nebo dobrodinci, jak se to vezme) mu ukradnou auto, karavan, kabát a vlastně veškerý další majetek, kromě županu a psa.

Postal 4: No Regerts se bude odehrávat v městečku Edensin na mexických hranicích v průběhu pěti dnů. Každý z nich vám nabídne nové, vzrušující příležitosti, třeba čištění ucpané kanalizace. Jak je v tomto světě zvykem, vše můžete vyřešit mírovou cestou, ale spíš se počítá s tím, že krokodýly i civilisty budete bez otálení vraždit po desítkách.

zdroj: Archiv

Vrací se ikonická brokovnice, lopata i bumerangová mačeta, mezi novinky patří třeba AK i s kočkou, z níž si můžete vyrobit tlumič, zpomalovací šanta a tak podobně. Týrání zvířat se nevyhnete ani v případě holubí bomby, která… asi si to dovedete představit sami. Mop může znít jako pacifistický způsob obrany, dokud s ním ale nezačnete odrážet nepřátelské kulky. Je to přece Postal.

V bezbřehém masakru vám pomůže i pejsek Champ, pokud si ho uplatíte nějakými těmi pamlsky. Ulice města můžete brázdit na motorovém vozíčku a bavit se s novou vodní pistolí, kterou ovšem nemusíte naplnit jen vodou, jestli si rozumíme. Ne že by si někteří z obyvatel sprchu z moči nebo napalmu nezasloužili, Edensin totiž obývá třeba kult uctívající toaletní papír anebo gang, který brání mexické hranice před ilegálními americkými imigranty (sic).

Studio Running With Scissors vydává Postal 4: No Regerts exkluzivně na Steamu v předběžném přístupu, který je podle nich ještě ve fázi před betou. Nechtějí prý, aby hra byla pokračováním „průměrného“ Postalu 3, nýbrž navázala na „nejhorší hru všech dob“ a.k.a. Postal 2. I proto prý v jejich tvůrčím procesu má hrát roli komunita a její reakce.

Nejnovější články