Kooperační Strange Brigade předvádí exterminaci mumií ve čtyřech hráčích
zdroj: tisková zpráva

Kooperační Strange Brigade předvádí exterminaci mumií ve čtyřech hráčích

8. 6. 2018 12:46 | Video | autor: Václav Pecháček |

Krvelačné mumie, spousta střelných zbraní, paranormální jevy a egyptské ruiny… Střílečce Strange Brigade už k dokonalosti chybí jen Brendan Fraser. Místo něj je tu aspoň kooperace pro 2-4 hráče, kterou představuje nové video. Doporučuju vypnout zvuk, pokud jste alergičtí na komediálně přehnané britské přízvuky.

Obávám se, že všichni herní novináři jsou smluvně zavázáni v případě podobných her psát: „Je to jako Left 4 Dead, ale…“ Takže: Strange Brigade je jako Left 4 Dead, ale ve 30. letech 20. století, a místo zoufalého úprku před zombíky se řečenými nemrtvými budete probíjet kupředu při hledání dávných pokladů. Jak ukazují záběry, různé amulety a přívěsky se vám budou hodit nejen coby zdroj peněz, ale i jako kouzelné houfnice.

zdroj: Archiv

Dojde i na logické hádanky, protože staří Egypťané své chrámy pochopitelně zabezpečili rébusy, které lze vyřešit střílením z pistole do pohyblivých plošinek. Inu, proč ne – člověk si občas musí odpočinout od bezmyšlenkovitého masakru hord tupých nepřátel. Ale masakr by to nemusel být špatný. Nepřátel je tu spousta, včetně obligátních gigantických škorpionů, a vtipně vypadají i rádoby dobové zbraně.

Samozřejmostí jsou výbušné sudy a další environmentální legrácky jen čekající na to, až do nich našijete kulku a ony promptně explodují uprostřed davu živých mrtvých. Jediné, co se mi na záběrech moc nepozdává, jsou úrovně. Vypadají pěkně, ne že ne, a Nathan Drake i Lara Croft by je určitě rádi prozkoumali – ale zdají se mi hrozně stísněné. V takhle úzkých koridorech asi nebude prostor na bůhvíjaké taktické manévry, zvlášť v plné družině čtyř lidí.

Ale nechci malovat Imhotepa na zeď – je klidně možné, že mapy budou o to vertikálnější, nebo že si tvůrci schovávají další prostředí na E3. Tam by se konečně měli vytasit i s obsáhlými záběry z hraní, takže kdo uvažuje o tom, že se 28. srpna na PC či konzolích vydá s kamarády lovit poklady, brzo se dozví, zda svoje plány přehodnotit, nebo s nimi naopak napevno počítat.

Nejnovější články