Kooperativní zabíjačka Dauntless předvádí, jak se loví obří sněžné sovy
zdroj: tisková zpráva

Kooperativní zabíjačka Dauntless předvádí, jak se loví obří sněžné sovy

27. 6. 2017 10:59 | Video | autor: Václav Pecháček |

K novému traileru na akční RPG Dauntless, kde spolu s partou kamarádů likvidujete majestátní monstra, bych měl dvě poznámky. Zaprvé, naprosto souhlasím s komentáři pod videem stěžujícími si na skutečnost, že zbraně, ač obrovité, nemají žádnou velkou váhu – nezdá se, že zabořujete kusy železa do tuhého masa strašných oblud. A zadruhé, já bych všechno to lovení zakázal a nechal ta krásná stvoření včetně přerostlé rohaté Hedviky v klidu žít.

No dobrá, uznávám, že příšery občanům města Ramsgate nezavdávají příliš mnoho důvodů k pacifismu. Každou chvíli se stane, že některá z nich sežere cestovatele nebo potopí létající loď, a když ji jde skupina lovců, tzv. Zabijáků, odstranit, často se ze své výpravy nevrátí. Tím pádem je potřeba tenhle agresivní ekosystém čas od času trošku pročistit.

Podstatné je, že jednotliví Behemoti – protože tak jim tady říkají místní – nejsou unikátní. Velká sova, co sežrala všechny námořníky, je jenom jednou z velké spousty velkých sov v okolí, což znamená, že pokud se o ni se svým týmem postaráte, její druh nevyhyne, což je dobrá i špatná zpráva zároveň. Vy si jako odměnu za svůj úspěch odnesete tělesné části, z nichž městští kováři stvoří krásné opeřené brnění.

zdroj: Archiv

A tak budete lovit například Draska, elektrickou ještěrku, která prý možná umí člověku roztavit kosti v těle, a možná ne. Kříženec kočky a nosorožce Embermane vás ovšem v každém případě usmaží plameny, pokud mu k tomu dáte šanci. Když objevíte, že některý z létajících ostrovů je zcela opuštěný, mějte se na pozoru – tahle micka nesnese konkurenci v podobě nižších predátorů. A to samé platí pro ledovou zrůdu zvanou Pangar.

To pochopitelně nejsou všichni ohromní nepřátelé, na něž narazíte, a k jejich porážce by vám měl dopomoci nejen čím dál tím lepší loot, ale také kooperace v čtyřčlenném týmu Zabijáků. Pro všechny vášnivé vrahy přerostlých oponentů každopádně nastává nádherný čas. Příští rok vyjde remake Shadow of the Colossus a také Monster Hunter: World, a Dauntless jim vytvoří čestný předvoj. Vyjde ještě letos v blíže nespecifikovaném termínu na PC, přičemž 18. srpna bude spuštěna alfaverze pro ty, kdo si hru předobjednali.

Nejnovější články