Kouzelná diablovka Children of Morta bojuje o bytí a nebytí na Kickstarteru
zdroj: tisková zpráva

Kouzelná diablovka Children of Morta bojuje o bytí a nebytí na Kickstarteru

22. 1. 2015 17:20 | Video | autor: Honza Konfršt |

Na konci minulého roku jsme vám představili velice sympatickou a především nádherně vypadající rogue-like diablovku Children of Morta, ve které rodina Bergsonů chrání své pozice na úpatí hory Morta. Vedle drobného nakousnutí zápletky jsme se dočkali také slibovaného spuštění Kickstarter kampaně a spolu s tím též nášupu novinek a detailů o zajímavé pixel artové hře.

Vývojáři ze studia Dead Mage dorazili mezi komunitu s naditými prkenicemi již včera a žádají o 65 tisíc dolarů. Financování probíhá klasickou několikastupňovou formou, kdy za 5 dolarů můžete autory pouze pozdravit a obdržet sadu wallpaperů, avšak za 15 dolarů se však již můžete těšit na kopii hry bez jakékoli formy DRM.

Na opačném spektra se za jeden tisíc dolarů může jeden šťastlivec těšit na rovnou osm kopií hry, na sochu ve hře a možnost navrhnout jednu vlastní postavu, která se k Bergsonům během questu za záchranou hory Morta přidá.

zdroj: YouTube

Příběh hry se točí okolo rodiny Bergsonů, po generace žijících na úpatí hory Morta. Ale co čert nechtěl, něco se šeredně pokazilo, a vše živé se v jejím nejbližším okolí přeměnilo v krvežíznivá monstra toužící po krvi. Nezbyde, než se ujmout role libovolného člena rodiny a vydat se na horu Morta, kde se nachází elixír života mající potenciál zvrátit neblahý průběh aktuálně probíhající zkázy.

Vedle klasické hack'n'slash hratelnosti se však máme dočkat také kvalitního příběhového pozadí, jež má ve hře hrát důležitou roli. Těšit se můžeme nejen na příběh jako takový, ale například i na vlastní mytologii a s trochou štěstí ve hře narazíme třeba i na nějaké to božstvo.

Příběh od nepaměti tvoří i kvalitně napsané postavy a těšit se můžeme na Johna, otce rodiny a divokého válečníka s mečem a štítem. Následuje čtveřice dětí v pořadí John, Linda, Kevin a Lucy, přičemž složení rodiny doplňuje Mary - starostlivá a především opět těhotná matka. Jistě netřeba připomínat, že každá z postav má jiné vlastnosti a slovy klasika - ten umí to a ten zas tohle. Ve hře se také dále ocitnou i doplňující NPC postavy, s jejichž pomocí budeme moci například craftovat předměty či vyrábět lektvary a nakonec se dočkáme i potencionálních parťáků. Úplně vše živé totiž napadeno není.

Autoři slibují kombinaci epesního pixel artu a moderních technologií, třeba v podobě dynamického nasvícení scén a dnes běžně používaných renderovacích technik. Vedle toho, že bude nač koukat, se také máme těšit na velkou míru znovuhratelnosti díky procedurálně generovaným prostředím. Žádné dva průchody hrou by neměly být stejné a za zmínku rovněž stojí, že by se procedurální generování mělo týkat nejen herního prostředí, ale především také samotných příběhových událostí a jejich sledu. To už zní hodně zajímavě, co říkáte?

Mrkněte na stránku projektu sami a posuďte, zda se vyplatí do Children of Morta investovat nějaké finance. Za jediný den však autoři zvládli vybrat takřka polovinu z požadovaných 65 tisíc dolarů, takže o osud kampaně a hry se asi bát nemusíme.

Children of Morta by měla vyjít na konci roku na PC, Mac a Linux - když všechno půjde podle plánu.

Nejnovější články