Kouzla, alchymie, meče, palné zbraně, stealth… GreedFall má všechno
zdroj: tisková zpráva

Kouzla, alchymie, meče, palné zbraně, stealth… GreedFall má všechno

30. 8. 2019 14:03 | Video | autor: Patrik Hajda |

Pouhých 11 dní nás dělí od vydání GreedFallu, tedy fantasy RPG, které by se snadno mohlo stát letošním velkým překvapením. Studio Spiders totiž nemá tu nejlepší reputaci. Dodají nám sovu další béčkovou hru, nebo se konečně pustí do vyšší ligy? Nové záběry z hraní nevypadají vůbec špatně.

V ukázce nahlédnete pod pokličku spousty herních systémů. Prim zde hrají souboje s roztodivnou faunou izolovaného ostrova, ale dojde i na další zajímavé prvky. Během putování po cizí krajině narazíte na několikero tábořišť, u kterých si upravíte vybavení před náročným soubojem, jako to dělal například Geralt. Zároveň zde máte čas lépe poznat své společníky.

Video se blíže zaměřilo i na stromy dovedností, díky kterým se naučíte ovládat sečné a palné zbraně, magii i alchemii. Všechny tyto způsoby boje můžete zahlédnout během 14 minut níže. Na druhou stranu se můžete boji úplně vyhnout díky plížení.

zdroj: Archiv

Dále se vaše oko zastaví na mapě odhalující velikost celého světa, uvidíte možnosti vylepšení vašeho obleku o nárameníky a další vybavení, dojde na menší vyšetřování zmizelé expedice, pročítání nalezených zápisků, rozepři mezi členy vašeho týmu a odposlouchávání nepřátel.

Je to sice prkotina, ale jistou starost mi dělá kabát hlavní postavy, který zjevně nepodléhá fyzice. Jeho vlnění se totiž s velmi krátkou periodicitou opakuje a nepůsobí to vůbec dobře. Ale je to detail. Pokud v GreedFallu budou zábavné úkoly, rozhodnutí, která mají dopad na příběh a zábavný soubojový systém, pak se takový nedostatek dá přejít. Uvidíme 10. září, kdy hra vyjde na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One.

Nejnovější články