Královna Meve v Thronebreaker: The Witcher Tales zachraňuje elfy i hořící domy
zdroj: tisková zpráva

Královna Meve v Thronebreaker: The Witcher Tales zachraňuje elfy i hořící domy

5. 10. 2018 14:30 | Video | autor: Šárka Tmějová |

CD Projekt RED s osamostatněnou singleplayerovou kampaní Gwentu už nějakou dobu pracuje na image plnohodnotného RPG, které nebude mít jen lineární příběh proložený hraním kartiček. V osmdesátiminutovém livestreamu vývojáři představili základní mechaniky včetně questů, rozhovorů a stylizovaného herního plánu.

V teoretické rovině toho tvůrci o Thronebreaker: The Witcher Tales napovídali dost a dost, ale na záběry z hraní jsme si museli relativně dlouho počkat. Nyní vám to vynahrazuje více než hodinové video doplněné komentářem. Co se nových informací týká, osobně mě zaujala třeba možnost nehrát v karetní partii pokaždé plná tři kola, ale vybrat si zkrácenou variantu, kde se utkáte pouze v tom finálním, třetím.

Došlo k redukci počtu řad ze tří na dvě a karty nemají určené, jestli jsou na dálku nebo na blízko, takže je do řad můžete umisťovat libovolně. Je pravda, že se Thronebreaker prapůvodnímu konceptu z minihry v tomto směru poněkud vzdaluje.

Ale jinak se zdá, že původně vedlejší nepovinná aktivita ze třetího Zaklínače CD Projektu příjemně nabobtnala pod rukama, aby na ní zvládli vystavět další funkční singleplayerový titul se spoustou zajímavé omáčky kolem. Meve spravuje vlastní tábor a suroviny, sestavování akčního balíčku karet supluje klasický inventář. Hra nabídne dvacet různých konců, respektive stavů světa, které ovlivníte vy svými rozhodnutími a tím, které z gwentových partií vyhrajete nebo prohrajete.

Každá postava z vaší družiny má svou vlastní kartu se specifickými schopnostmi, a pokud učiníte příběhové rozhodnutí, kvůli kterému zemře nebo odejde, přirozeně opustí i váš balíček. Možná tak budete občas muset dělat ústupky roleplayingu ve prospěch hratelnosti, kdy byste si sice za normálních okolností vybrali někoho sympatičtějšího, ale kvůli nabušené kartičce si raději budete držet blízko padoucha. Za příběhem stojí autor scénáře DLC Srdce z kamene, takže se připravte na pořádně nepříjemné volby.

Před každou karetní bitvou vám vývojáři dají nápovědu, jak na ni asi vyzrát, ale nejspíš budete moct improvizovat a pracovat na vlastní taktice, tak jako v případě multiplayerového Gwentu. Dialogové možnosti i vypravěč jsou plně nadabované a nejde o nějaké přehnané strany textu, ale s češtinou tentokrát nepočítejte.

Jedno dohrání Thronebreaker: The Witcher Tales vám zabere přibližně třicet hodin a třicet dolarů je cena, za kterou si hru můžete předobjednat na webu GOG. Na PC oficiálně vychází za tři týdny, 23. října, ale konzolisté si počkají do prosince. 4. 12. vyjde Thronebreaker na Xbox One a PlayStation 4 spolu s updatem Homecoming pro online multiplayerový Gwent.

Nejnovější články