Krásná česká plošinovka ArtFormer se chystá do early accessu
zdroj: tisková zpráva

Krásná česká plošinovka ArtFormer se chystá do early accessu

12. 7. 2019 7:50 | Video | autor: Patrik Hajda |

Stejně jako šaty dělají člověka, v mnoha případech platí, že grafika dělá hru. Samozřejmě nám jde především o herní mechanismy, ale kdyby byla česká plošinovka ArtFormer vyvedena v realistické grafice, asi by tolik pozornosti nebudila. Její nespornou předností jsou rovnou čtyři grafické styly postavené na pradávných malbách různých kultur. Vypadá to prostě skvěle a brzy si to vyzkoušíte v předběžném přístupu.

Tvůrci ArtFormera našli inspiraci v původním Princi z Persie. Očekávejte tedy čistě 2D úrovně, spoustu soubojů a řešení hádanek. Dojde ale i na dialogy a s nimi spojené přijímání úkolů od NPC. Čekají na vás čtyři odlišné příběhy s ještě odlišnějšími vizuály, přičemž každá další kapitola přidá i nové herní prvky.

Například od třetí kapitoly vám bude k dispozici inventář, který vám umožní měnit vybavení, schraňovat lektvary, úkolové předměty a tak podobně. Od čtvrté kapitoly přibude dokonce základní systém ekonomiky.

Ne vždy půjdete po svých. Čekají vás bitvy na moři a nachomýtnete se i ke koňským závodům. V předběžném přístupu na Steamu a GOGu, který byl měl odstartovat v září, budou všechny hlavní funkce včetně všech čtyř grafických stylů a s nimi spojené příběhy.

zdroj: Archiv

V první kapitole (20 tisíc let před Kristem) inspirované prehistorickými jeskynními malbami se ocitáte v roli chlapce, kterého právě čeká zkouška dospělosti. Avšak zničehonic váš tábor převálcují buvoli, zaženou vás hluboko do jeskyně a vy najednou vedete kmen zpátky domů.

Ve druhé kapitole (1 200 let před Kristem) inspirované egyptskými kresbami z papyru pomáháte zesnulému faraonovi na jeho cestě do záhrobí, následně ve třetí kapitole (800 let před Kristem) ve stylu kreseb na řecké keramice cestujete domů v roli Odyssea, a konečně ve čtvrté kapitole (80 let před Kristem) ve stylu římské mozaiky se chcete stát gladiátorem.

V early accessu dostanete z každé kapitoly ochutnávku dlouhou 30 až 60 minut, hotová hra by vám celá měla zabrat od 6 do 8 hodin v závislosti na vašich schopnostech. ArtFormer zatím nemá konkrétní datum vydání, ale na předběžný přístup si rozhodně dělám zálusk.

Nejnovější články