Krásná diablovka Umbra se po letech připomíná záběry z hraní
zdroj: tisková zpráva

Krásná diablovka Umbra se po letech připomíná záběry z hraní

11. 5. 2015 10:27 | Video | autor: Aleš Smutný |

Tři roky uplynuly od naší poslední zmínky o akčním RPG, tedy diablovce Umbra z dílny francouzského týmu SolarFall Games. Hra ovšem nezanikla, stále se opírá o vizuální sílu CryEngine 3 a v novém videu ukazuje, proč by mohlo jít o další povedený přírůstek do žánru. Do dokončení ovšem nějaký čas ještě zbývá, protože za dva dny spustí tvůrci vlastní Kickstarter. Jak je ale vidět z videa, hra už má za sebou pořádný kus práce.

Ve videu se představují zcela základní vlastnosti, jako je rozdělení zdrojů „energie“ do čtyř polí, jako je mana, stamina, životy a rage. Manipulace s tímto kvartetem zdrojů bude do velké míry definovat styl vašeho hrdiny v místním systému, který slibuje vývoj postav bez omezení povoláním. Zaměří se tedy nejspíše na skladbu schopností a profilaci toho, jakou taktiku, schopnosti a tedy i zdroje budete nejvíce používat.

Kromě toho, že video ukazuje vážně pěknou vizuální stránku Umbra, se předvádí i kvarteto živlů, jež mohou posilovat vaše kouzla a následný vliv na okolí. A tak oheň zapaluje nepřátele i zem kolem nich, nicméně roztává zmrazené ledem. Blesk se zase ve vodě šíří mezi víc nepřátel apod. Díky tomu, že živly a jejich efekty ovlivňují potvory i okolí pak hráči mohou vytvářet různá komba.

Ačkoliv se o Umbra, jejích konkrétních herních prvcích a stavu vývoje dozvíme více pozítří na Kickstarteru, už nyní víme, že hra bude disponovat otevřeným světem, zbraněmi, jež půjde do velké míry upravovat a také možností postavit pro svého hrdinu dům. Hádám, že postupem času půjde vylepšovat, budete si sem třeba moci věšet trofeje zabitých bossů a až vám hrdina zestárne, jistě bude sedávat na dřevěném křesle přikrytý plédem a bude si stěžovat na loupání v kříži a že ty potvory nejsou co bývaly. Umbra vyjde na PC neznámo kdy.

zdroj: Archiv

Nejnovější články