Krásná plošinovka Abyss Odyssey připomíná blížící se vydání dlouhým videem
zdroj: tisková zpráva

Krásná plošinovka Abyss Odyssey připomíná blížící se vydání dlouhým videem

9. 7. 2014 12:25 | Video | autor: Aleš Smutný |

Za týden vychází mix plošinovky a bojovky Abyss Odyssey od nezávislého chilského studia ACE Team, jehož členové mají na kontě třeba Zeno Clash. Že Abyss Odyssey stojí za pozornost, potvrzuje i nové video, které představuje důležité herní prvky, poodhaluje něco z příběhové zápletky a hlavně demonstruje osobitý vizuální styl. Přitom ale nejde o pózu, protože podle všeho půjde o pěkně drsnou bojovku.

Skvěle působí soubojový systém, který se neobejde bez vykrývání útoků, používání schopností pro vytváření komb a samozřejmě správy vybavení postavy. V tomto ohledu hra zachází tak daleko, že můžete zajmout nebo koupit duše nepřátel a v boji se v ně proměnit, což zpřístupní nové schopnosti. Právě taktiku je třeba měnit, hlavně u náročnějších protivníků. Všichni nepřátelé totiž ovládají hned několik schopností, kterými vás mohou překvapit.

Abyss Odyssey evokuje vynikající Dragon's Crown, zejména díky intenzitě akce a její náročnosti. Hodně si ale slibuji i od procedurálně generovaného obsahu. Každý level se po vstupu generuje náhodně a k tomu se přidá i náhodná obtížnost, která ovlivní vlastnosti potvor.

Hra tedy není stavěná na jeden průchod, ale spíše pro opakované hraní - herní možnosti navíc rozšiřuje podpora kooperace v lokálním i online multiplayeru. Abyss Odyssey vychází na PC, PS3 a X360 15. července.

zdroj: Archiv

Nejnovější články