Kursk ukazuje klasickou adventurní hratelnost na palubě nešťastné ruské ponorky
zdroj: tisková zpráva

Kursk ukazuje klasickou adventurní hratelnost na palubě nešťastné ruské ponorky

20. 8. 2018 14:15 | Video | autor: Václav Pecháček |

Adventura Kursk sice vypadá vcelku nízkorozpočtově, ale vynahrazuje to fascinujícím tématem. Polské studio Jujubee vás letos v říjnu zavede do hlubin oceánu, kde ztroskotala titulní ruská ponorka i s celou svou posádkou, a v nejnovějších záběrech se na hru můžete podívat hezky v pohybu. Překvapivá skutečnost: vypadá to, že budete střílet.

Ačkoli se Kursk profiluje jako „první dokumentární adventura všech dob“, s tou dokumentární částí to asi nebude tak horké. Herní příběh má být z velké části založen na opravdových faktech, ale to mu nebrání vydat se do říše špionážních pletek a konspiračních teorií. Hrajete totiž za agenta, který se na ponorku vydal ukrást informace o novém typu torpéd.

zdroj: Archiv

Bude vymyšlená zápletka fungovat po boku co nejvěrnějšího znázornění skutečných katastrofických událostí? Nebudou klišovité adventurní pasáže, například páčení zámků, štelování různých fidlátek nebo povinná potápěcí sekce, působit trochu nepatřičně? Použijete pistoli, kterou hlavní hrdina ve videu nalezne u mrtvého námořníka?

Všechny tyto otázky budou zodpovězeny 11. října, kdy Kursk vychází nejen na PC, ale i na PlayStation 4 a Xbox One. Snad se povede líp než předchozí počin studia, dost příšerná strategie Realpolitiks.

Nejnovější články