Kyberpunková akce Ghostrunner vypadá jako potomek Shadow Warriora a Mirror’s Edge
zdroj: tisková zpráva

Kyberpunková akce Ghostrunner vypadá jako potomek Shadow Warriora a Mirror’s Edge

29. 8. 2019 10:08 | Video | autor: Patrik Hajda |

Kdyby se mě někdo zeptal, zda bych bral křížence Shadow Warriora a Mirror’s Edge s tím, že prostředí prozáří neony, neváhal bych ani vteřinu s kladnou odpovědí. I když takový dotaz nikdy nepadl, stejně taková hra vzniká. Jmenuje se Ghostrunner a na prvních záběrech z hraní vypadá až překvapivě dobře.

Jde sice sotva o šest minut ničím nerušených záběrů, ale stihne se toho v nich poměrně hodně. Ghostrunner má totiž velmi svižné tempo. Neustále běžíte za nosem, ať už po zemi nebo po stěně, mezi kterými ladně přeskakujete a dostáváte se do vyšších a vyšších pater věže, které šéfuje kyberpadouch.

Vypadá to, že jde o záběry z úplného začátku hry, jelikož se hlavní postava postupně učí novým trikům díky našeptávající umělé inteligenci. Rychle si osvojí bleskový výpad vpřed, díky kterému překoná rotující lopatky ventilátoru, ale i delší propasti.

Ghostrunner ale není jen poklidný parkour. Ani pro brutality se nejde daleko. Vybavení pouze mečem půlíte nepřátele vyzbrojené pistolí. Ale hodně rychle naroste obtížnost. Hrdina toho totiž moc nevydrží. Vlastně stačí jediná rána a pokračujete od posledního checkpointu.

zdroj: Archiv

Naštěstí mu v boji s ozbrojenci pomůže další vychytávka – zpomalení času. Když je ve skoku, může zmrazit čas, uhnout prolétající kulce a následně se přemístit přímo ke střelci a udělat z něj dva. Nakonec se naučí používat i lano, které opět podpoří už tak dost působivý parkour, kterému nechybí například skluzy.

A to vše se stane v pouhých pěti minutách. Těžko si představit, že by plná hra dávkovala další nové prvky se stejnou kadencí, pokud ji tedy nedohrajete za nějaké dvě-tři hodiny. Ale to by ani nemuselo vadit. Ghostrunner vypadá úderně, okamžitě a jako něco, co by po zbytečném natahování mohlo začít nudit.

Vydání na počítačích a konzolích je ale velmi vzdálené. Až 6. srpna v roce 2020.

Nejnovější články