Kyberpunková Beyond a Steel Sky naváže na tradici adventur z 90. let
zdroj: tisková zpráva

Kyberpunková Beyond a Steel Sky naváže na tradici adventur z 90. let

19. 8. 2019 13:19 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Beyond a Steel Sky bude pokračováním dystopické kyberpunkové adventury Beneath a Steel Sky z roku 1994. Svět ovládla umělá inteligence, která určuje, co je správné a co ne. Vy se v roli kyberkovboje vydáte na příběh o pomstě, zradě a loajalitě, opepřeného humorem a spoustou hádanek. Sami tvůrci z Revolution Software by ze hry chtěli mít moderní variaci na román 1984.

Revolution mají s tvorbou adventur skoro 30 let zkušeností, většinu z nich se věnovali sérii Broken Sword. Oznámení pokračování Beneath a Steel Sky mohlo letos v březnu leckoho překvapit, není to přitom poprvé, co se tuhle značku Revolution snaží probudit. Původně mělo jít před 7 lety o jeden z dodatečných cílů během kickstarterové kampaně pro Broken Sword 5, na který se ale nevybralo dost peněz.

zdroj: Archiv

Nakonec se ze zamýšlené dvojky vyvinulo Beyond a Steel Sky. Adventura má být protkaná ikonickým humorem, za její grafickou stránkou má stejně jako v případě jedničky stát proslulý komiksový kreslíř Dave Gibbons, který běžně tvoří pro DC Comics, Marvel nebo Dark Horse.

„Fake news, manipulace společností, její polarizované názory – to, jak je svět matoucí, nás přesvědčilo, že je ten pravý čas se k Robertu Fosterovi zase vrátit. Moc rád budu znovu spolupracovat s Revolution,“ prohlásil Gibbons.

„Přestože od vydání uplynula spousta let, fanoušci původní hry jsou pořád neskutečně věrní a stále se hlásí o pokračování,“ říká zakladatel a šéf Revolution Software Charles Cecil. „Adventury hraje velké, rozmanité publikum, které baví rozplétat příběhy a hádanky. Chceme napsat chytrou adventuru, která bude zároveň intuitivní a nevyžaduje znalost předchozí hry a jejího světa.“

Kromě chytrého, zábavného příběhu by mělo Beyond a Steel Sky mít dynamický, sandboxový svět, který bude reagovat na vaše činy a vyžadovat určitou kreativitu při řešení různých puzzlů. Dystopická adventura má vyjít na PC, konzolích a zařízeních od Applu ještě během letoška.

Nejnovější články