Lampionová noc a ukázkový ústup. Nový Total War předvádí další bitvu
zdroj: tisková zpráva

Lampionová noc a ukázkový ústup. Nový Total War předvádí další bitvu

17. 8. 2018 12:52 | Video | autor: Václav Pecháček |

I ten největší škarohlíd, kterému se nelíbí čínské zasazení a bojí se malé variability jednotek, musí uznat, že Total War: Three Kingdoms vypadá na pohled úžasně. Před pár dny jsme tu měli kampaňovou mapu, tentokrát se vývojáři pochlubili přímo záběry z bitvy. A i když hlavně bojové animace jsou očividně ve stadiu rozpracovanosti, noční střetnutí na břehu mělké říčky stejně připomíná malé umělecké dílo.

Možná za to můžou lampiony tiše levitující nad válečnou vřavou. Možná je to spíš zásluha ohnivých šípů zapalujících lidi i stromy. A možná to je velitelka Sun Ren, jejíž bojová technika by se neztratila ani v asijském bijáku. Nový Total War je zkrátka pastva pro oči a láká mě čím dál tím víc.

zdroj: Archiv

Vlastně mi vůbec nevadí ani evidentní kompromis mezi historickou věrností a fantastickými prvky založenými na románu Příběhy tří říší. Po vzoru Total War: Warhammer se po bojišti prohánějí ohromně mocní hrdinové schopní jednak osobně rozdrtit nepřátelskou jednotku, jednak využívat skvělé schopnosti – v bitvě u říčky se předvede Sun Quan, který na okamžik ochrání své jednotky před jakýmkoli poškozením.

To by mělo zážitek z bojování patřičně ozvláštnit, a kromě hrdinů se o to snad postarají i běžné jednotky. Chudáci Azuroví draci se sice nepotkali se šťastným koncem, ale jejich umění v jeden okamžik bojovat na meče a zároveň střílet z luku mi imponuje – to jsme, myslím, v Total Waru ještě neměli.

Zajímavá je i možnost vzdálit se z prohrané bitvy i jiným způsobem než jen coby rozdrcený dav vyděšených přeživších. Paní Sun Ren ve videu předvádí ukázkový organizovaný ústup. Sice obětuje část armády v zadním voji, ale zachrání život sobě i svému bratrovi, a to je samo o sobě malé vítězství – zvlášť když její meč zanechal dva nepřátelské velitele v kaluži vlastní krve. Pár obětovaných anonymních pěšáků za to stojí.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články