Legendární Metroid II: Return of Samus se vrací na Nintendu 3DS
zdroj: tisková zpráva

Legendární Metroid II: Return of Samus se vrací na Nintendu 3DS

12. 9. 2017 16:11 | Video | autor: Patrik Hajda |

Klasice Metroid II: Return of Samus pomalu ale jistě táhne na třicet a nejenže by pro většinu dnešních hráčů nebyla „dost dobrá“ ani na mobilech, ale i kdyby někoho lákala, neměl by ji pravděpodobně na čem rozjet. No řekněte, kdo máte doma stále funkčního GameBoye? Druhý Metroid se proto dočkal kompletní předělávky do 3D grafiky a vyjde již za tři dny jako Metroid: Samus Returns na 3DS.

Po dlouhých 26 letech se v kůži lovkyně odměn Samus Aran vracíte na tajuplnou planetu SR388, kde si to pěkně z blízka vyříkáte s hordami mimozemských nepřátel. Nebudete jim tedy ubližovat dobře mířeným urážkami, ale nepřeberným množstvím unikátních zbraní a speciálních schopností.

Samus umí zacházet naprosto se vším, co se jí dostane do ruky. Může to být klasický rychlý paprskomet nebo pomalejší, ale drtivější kumulovaný paprsek, zbraň zmrazující nepřátele, vlny procházející stěnami, plazma, rakety a celá řádka dalších.

zdroj: Archiv

Kromě „běžných“ zbraní využijete k přechytračení dotěrných hmyzáků třeba vystřelovací hák nebo proměnu do jedné z koulí, díky kterým se dostanete skrze úzké otvory, přilepíte se ke stropu nebo zpražíte své okolí atomovým výbuchem.

To vše se odehrává ve 2.5D prostředí, ve kterém máte absolutní svobodu míření a nemusíte tak poskakovat jako v dávných dobách, abyste se do rychle se přibližujícího emzáka trefili. Metroid: Samus Returns vychází již 15. září jen a pouze na handheldu Nintendo 3DS. Vedle toho se pracuje na regulérním pokračování Metroid Prime 4, které vyjde někdy v budoucnu na Nintendo Switch.

Nejnovější články