Lizardmeni v Total War: Warhammer II nebudou žádná ořezávátka, ovládají mocnou magii i technologie
zdroj: tisková zpráva

Lizardmeni v Total War: Warhammer II nebudou žádná ořezávátka, ovládají mocnou magii i technologie

21. 9. 2017 18:19 | Video | autor: Václav Pecháček |

Základní filozofií za designem frakcí v Total War: Warhammer II je jejich fundamentální odlišnost. High elfové se musí lišit od Druchii, skaveni nesmí příliš připomínat lizardmeny. Nedávné video, které se věnovalo vznešeným elfům, tuhle snahu účinně demonstrovalo – vysocí blonďáci jsou prohnaní, diplomaticky zdatní, a spoustu svých problémů vyřeší i beze zbraní. Jdou na to úplně jinak než takové ještěrky. Nové záběry z hraní vám vyjasní, že těm jde hlavně o ničivou magii, pokročilou technologii a mocné rituály.

První video se věnuje kampaňovému hraní a zaostří na aktivity lorda Mazdamundiho. Tenhle starodávný, nesmírně silný mág se snaží ovládnout džungle kontinentu Lustrie, ovšem v cestě mu stojí téměř všichni, od elfů přes upíry až po skaveny. Navíc ho trápí problematická nespokojenost obyvatelstva na nově dobytých územích. Ještě že se může spolehnout na svoje čáry, které dokážou sprovodit ze světa i ty nejsilnější oponenty.

Lizardmeni jsou schopní využít geomantickou síť, která propojuje jednotlivá sídliště. Čím silnější tyhle prameny jsou, tím mocnější přikázání může Mazdamundi vznést nad některou ze svých provincií. Abyste síť posílili, musíte postavit a vylepšit speciální věž, jenže je tu problém. I když ji máte postavenou, nebude pořádně fungovat, dokud aspoň jedno sousední město nemá věž té samé úrovně. Nemůžete si tak z Hexoatlu udělat magické centrum a na všechna ostatní města se kompletně vykašlat.

Také se stejně jako v případě ostatních ras můžete těšit na čtyři unikátní rituály. Jeden z nich například probudí ze spánku mocného slannského kněžského mága, který vám pomůže v boji. Jiný obrátí samotnou přírodu proti nepřátelům, co se zatoulali do vaší provincie. Tyhle chudáky čekají neustálé ztráty, jako kdyby místo lesa pochodovali pouští nebo hlubokým sněhem. A ten vůbec nejsilnější rituál vám v hlavním městě okamžitě vyvolá divokou armádu plnou těch nejstrašnějších stvoření lustrijské džungle.

Nejen magií a rituály jsou živi dinosauři. Jejich technologický strom je taktéž velice pokročilý a umožní vám vylepšit téměř každý aspekt válečnického i společenského života vaší rasy. Možná ještě příjemnější je ovšem možnost plnit zadané úkoly a za odměnu dostat přístup k tzv. Blessed Spawnings. Komu by se nehodily pořádně vylepšené verze základních jednotek? Některé jsou rychlejší, jiné disponují padesátiprocentní odolností vůči vší magii, a všechny do jednoho jsou ozdobené moc hezkými aztéckými ornamenty.

zdroj: Archiv

Stejně jako ostatní rasy se i lizardmeni snaží ovládnout magický vír na ostrově Ulthuan, a aby svůj úkol splnili, budou muset smočit čepele v nepřátelské krvi. Jak to bude probíhat vám ukáže druhé video, které se věnuje bitvě mezi přibližně vyrovnanými armádami ještěrek a krys. Skaveni útočí přes dva úzké mosty, hráč se je snaží odrazit a přejít do protiútoku.

Jak to dopadne, to vám nebudu prozrazovat – přece nechcete přijít o to napětí. Můžu akorát naznačit, že dojde k honičce dvou obřích monster, vícenásobné kolizi planety s cizím vesmírným tělesem, a také názorné ukázce poučení: „K čemu používat pastičky na myši, když tu havěť můžete rozbombardovat obrovskými šutry?“

zdroj: Archiv

Total War: Warhammer II vychází už 28. září. Pokud se vám to, co jste z něj dosud viděli, líbilo, připomínám, že v případě předobjednávky nebo nákupu první týden po vydání vás jako bonus čeká frakce Norsca do vynikajícího prvního dílu.

Nejnovější články