LongPlay – Crusader Kings II #10: Konec první řady
zdroj: tisková zpráva

LongPlay – Crusader Kings II #10: Konec první řady

30. 1. 2018 13:30 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Všechno dobré jednou končí. Nebo si alespoň bere pauzu. Popravdě řečeno jsme nepočítali s tím, že LongPlay Crusader Kings II protáhneme na deset dvouhodinových videí (a kdyby nám to někdo řekl, vysmáli bychom se mu). Jenže nás to bavilo, a hlavně vás bavilo sledovat naše přešlapy, a tak je tu dnes desátá epizoda a s ní i konec první série ságy rodu Hrabišiců.

Když píšeme konec první série, znamená to, že se chceme k téhle hře za pár měsíců ještě vrátit. A pokud se to dnes nějak katastrofálně nepokazí, tak i k těmto uloženým pozicím. Ostatně, začalo se nám konečně dařit a expanze v minulém dílu udělala z Čech evropskou mocnost, s níž je třeba počítat. Samozřejmě kolem nás rostou i další silné státní útvary, ale Čechů už je tolik, že si na ně každý nemůže troufnout. A samozřejmě, jako ve všech velkých říších, i tady začínají problémy s vlastními poddanými.

Kde jsou ty časy, kdy jsme každého u svého skromného dvora znali jménem. Teď už se kolem nás intriky jen hemží a ve všech těch vazalech, aby se náš kancléř vyznal. Jediné potěšující je, že Hrabišicové jsou plodní a s trochou snahy a vražd se nám podaří postupně vyhladit Přemyslovce. Ostatně, minule jsme si ukázali, že jde zabíjet i s pomocí výbušného hnoje…

zdroj: Vlastní

Uvidíme kam dojdeme dnes, ale naše dlouhodobé plány zahrnují expanzi k moři a především reformaci slovanského náboženství, bez nějž se nemůžeme posunout do feudální éry. Na hranicích máme silná křesťanská království a pokud máme bránit víru svých otců, musíme být jejím vlajkonošem.

Perun!

Nejnovější články