LongPlay – Crusader Kings II #4: čas dobýt Moravu
zdroj: tisková zpráva

LongPlay – Crusader Kings II #4: čas dobýt Moravu

11. 12. 2017 13:30 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Počtvrté usedneme v našem LongPlayi ke Crusader Kings II: Charlemagne a budeme pokračovat v příběhu dynastie Hrabišiců, kterou stále, trochu překvapivě, vede Čeněk. Ten si v minulém díle splnil svůj dětský sen a stal se králem českým. Tedy, do kontroly celého de iure území Království českého mu ještě pár panství chybí, a to znamená jediné – válku s Moravou!

Tedy, ono to zní jednoduše, ale ve skutečnosti byl náš minulý LongPlay dost akční. Poprvé se nám podařilo získat území, které jsme i udrželi, a to právě na Moravě. Z nemalé části za to může Čeňkova sňatková politika, který poslal svou dceru Bastardku (Čeněk je svérázný v pojmenovávání svých dětí), aby si vzala panonského prince, z čehož Češi vytěžili klíčové spojenectví se stále se rozpínající Panonií na východě.

Dospěl také jeho nejstarší syn Heřman, z kterého se stal velký vojevůdce. Statistikami i postavou. Jeho sňatek s dědičkou Slezska by měl Čechům zajistit další územní expanzi a pro jistotu si Čeněk tohle podtrhnul svazkem s další členkou místní dynastie a svým dalším synem Antijesusem (opravdu je svérázný).

Další pokus o expanzi pak Češi provedli válkou o Norimber s Bavory, ovšem první výpad dopadl tak, že nás posluhovači Ukřižovaného nakopali do našich slovanských zadnic. Nicméně další horda kmenových válečníků čeká na šanci poplenit si trochu toho křesťanského jihu. Stihne Čeněk rozšířit své državy, než si pro něj přijde zubatá? Vyhraje Heřman svou první bitvu (protože zatím stíhá jen prohrávat)? Vydrží Panonie jako mocný spojenec proti křesťanským Germánům? Dobudeme ještě Brno a Olomouc?

Komunikovat s námi v průběhu vysílání můžete přes chat u videa na Youtube

zdroj: Vlastní

Nejnovější články