LongPlay – Crusader Kings II #3: Čeněk chce být králem!
zdroj: Vlastní foto autora

LongPlay – Crusader Kings II #3: Čeněk chce být králem!

5. 12. 2017 13:30 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Po týdenním výpadku se vracíme s příběhy českého a stále ještě ne pokřtěného Čeňka Hrabišice v Crusader Kings II. Ten minule sice pokořil Kyjev, ale vzápětí se rozhodl, že není nic, co by český velmož nezvládl a pustil se kvůli Lužicku do křížku s Chazarským chanátem. Ač se to nezdálo být pravděpodobné, po půlroce do Lužicka dokodrcalo pár tisíc naštvaných jezdců a Čeňkovi nakopala… pěchotu. Co hůř, zdánlivě slabí Bavoři se zmátořili a čím dál častěji chodí s nabídkou „nechcete si popovídat o naše pánu Ježiši Kristu, vy smradlaví pohani?“

Nic ale není ztraceno. Čeněk se trochu uklidnil, pořídil si manželku a rozhodl se, že půjde cestou intrik a sňatkové politiky. A občasné vraždy. Takže svého nejstaršího syna zasnoubil s dědičkou menšího území v Polsku, následně s pomocí několika proradných polských dvořanů zosnoval vraždu jejího otce a teď se už jen čeká, až nabytí svazku manželského Čeňkovi přihraje celé území.

Navíc, Čeněk začíná pokukovat po koruně. Možnost zformovat Království české je lákavá a kdo by nechtěl být známý jako Čeněk I. zvaný Veliký? Zvlášť když momentálně je to jen Čeněk Tyran? Jediným problémem je, že Evropa je v téhle době nesmírně turbulentní, Morava pomalu upadá, Avaři transformovali svůj stát, o Bavorech jsme už mluvili a Sasové také vystrkují růžky. Cíl je ale jasný, svatba musí proběhnout, území získat, království vytvořit a především… přežít!

Hrajeme datadisk Charlemagne a k němu především Way of Life, který hodně rozšiřuje RPG složku hry.

Komunikovat s námi v průběhu vysílání můžete přes chat u videa na Youtube

zdroj: Vlastní

Nejnovější články