LongPlay – Crusader Kings II #9: "Ostatně soudím, že Slezsko musí být podrobeno"
zdroj: tisková zpráva

LongPlay – Crusader Kings II #9: "Ostatně soudím, že Slezsko musí být podrobeno"

22. 1. 2018 14:09 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Je tu devátý díl našeho LongPlaye Crusader Kings II, v němž se věnujeme rodu Hrabišiců. Po hektickém sedmém dílu, kdy nejprve Hrabiš skončil v železech, nahradil jej Ota, ten dostal šípem do hlavy, na trůn se vrátil Hrabiš a ten musel okamžitě řešit mocného Bořijova, jednoho z největších vojevůdců Evropy a poddaného, který se rozhodl vytvořit si vlastní království a nechat Hrabišovi zbytky.

Výsledkem byla druhá občanská válka a podruhé proti sobě stanuli Hrabiš a Bořijov. Starý lišák Bořijov ale vyhrával jednu bitvu za druhou a od vítězství jej dělila jen stále se tenčící pokladna a manévrování Hrabišových vojsk. Nakonec vše rozhodl expediční sbor polských spojenců, díky čemuž skončil Bořijov v okovech a jeho povstání v troskách. Hrabiš upevnil svou pozici a rozšířil své léna o Trenčín.

Jenže situace je daleko od stabilní. V první řadě nyní sousedí české království s Byzancí, která díky dynastické politice dostala na místo Francie. Češi tak nyní sousedí s Bavorskem, Byzancí, Západní Francií, všemi agresivně šířícími křesťanství. Hrabiš se proto přidal k obrannému spolku pohanských říší proti Byzanci, ale jestli mu to pomůže… Nicméně, kořist se stane neatraktivní poté, co je příliš silná. Takže Češi začali pokukovat po území Slezska, které by z Čech vytvořilo silný státní útvar. Přišel čas zbrojit, přišel čas krveprolití.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články