Loupení, drancování, plenění a prznění. Total War: Warhammer II konečně představuje Dark Elfy
zdroj: tisková zpráva

Loupení, drancování, plenění a prznění. Total War: Warhammer II konečně představuje Dark Elfy

28. 8. 2017 12:16 | Video | autor: Aleš Smutný |

Trvalo to, ale Creative Assembly konečně vydali dvojici videí, která představuje kampaň za Dark Elfy v Total War: Warhammer II. To první představuje kampaňovou mapu a specifika příběhové kampaně, ta druhá pak jednu bitvu s High Elfy, kde dojde i na draky, obří orly a především hydru. 

Kampaň zjevně bude mít několik specifik, kterým samozřejmě dominuje rituál, kterým se snaží všechny rasy využít sílu Vortexu. Jako skvělý nápad mi přijde, že ve chvíli, kdy spustíte nějaký mocný rituál, který podpoří vaši frakci, kvůli narušenému předivu reality se začnou objevovat armády Chaosu. Sice můžete rituál vyvolávat v trojici svých nejsilnějších měst v hloubi kontinentu, ale stejně potřebujete armády na jejich ochranu před nájezdníky.

Solidně vypadá i ekonomika s kterou Dark Elfové pracují a nepřekvapivě stojí na otrocích. Hodně otroků znamená hodně peněz, ale také velké riziko povstání. Takže je třeba počty v jednotlivých městech vyvažovat, k čemuž slouží nové menu, které umožňuje zastavit přísun otroků do některých měst apod. Nu a samozřejmě je můžete využít při provádění jiných rituálů, které vás podpoří vojensky či ekonomicky.“

zdroj: Archiv

Druhé video ukazuje bitvu, na níž láká konec prvního. Vojsko Druchii zde vede samotný Malekith, kombinace nezastavitelného válečníka a mocného mága, což ostatně předvede i v bitvě. Video představí řadu základních i lepších jednotek, ale chybí mi jezdci na Cold Onech. Kde je má dinosauří jízda? Je pěkné, že Black Guard je opravdu elitní pěchota se silnou zbrojí, morálkou a spoustou bonusů. Nechybí ani specializované jednotky jako rychlé a smrtící Witch Elfky, které ale umřou po nevraživějším pohledu. Nechybí ani rychlopalné kuše a samozřejmě ikonické Reapery, které i tady mohou střídat slabší „šestistřelu“ s jednou průraznou harpunou proti velkým monstrům.

Nejvíc ale boduje hydra a Malekith. Několikahlavé monstrum sice nelétá, ale na zemi je smrtící a navíc umí daleko chrlit plameny. Malekith pak připomíná magický kulomet. Když něco zrovna neporcuje svým mečem, má k ruce několik kouzel s ničivým efektem, která dokáží rozmetat celé jednotky. Na straně High Elfů se představuje i Moon Dragon. Taktika Dark Elfů hodně stojí na schopnosti Murderous Prowess. Jakmile padne dostatečné množství nepřátel, celá vaše armáda dostane výrazné bonusy do boje, které reflektují krvežíznivost téhle armády.

Total War: Warhammer II vyjde 28. září na PC.

zdroj: Archiv

Nejnovější články