Lov stáda robo-jelenů na záběrech z dema Horizon: Zero Dawn
zdroj: tisková zpráva

Lov stáda robo-jelenů na záběrech z dema Horizon: Zero Dawn

28. 10. 2015 13:41 | Video | autor: Petr Poláček |

Mark Norris z Guerilla Games sice v novém demu z Horizon: Zero Dawn komentuje dění, které je velmi podobné tomu, o čem jsme psali v dojmech z prezentace hry na E3, ale přeci jenom není zcela identické. Minimálně se můžete podívat na ranou verzi spíše minimalistického HUDu s kompasem, ukazatelem zdraví a indikátorem aktuálního levelu, ale zajímavější jsou praktické ukázky způsobů, jak se hlavní hrdinka může vypořádat s robotickou faunou.

Likvidaci obří potvory (Thunderjaw) s pomocí jejích vlastních kanónů znáte už z E3 dema. Nejzajímavější částí nového dema je tedy příprava pasti na stádo robotických jelenů, nebo co to má být. Aloy umístí výbušná lana do míst, kudy podle ní budou potvůrky utíkat, až je vyplaší, což záhy provede. A rázem je po stádečku, skoro.

Samozřejmě se člověk musí ptát, jestli to náhodou nebylo hezky naaranžované, a vzápětí si odpoví, že samozřejmě bylo, protože se zvířata mohla rozprchnout kamkoli do otevřené krajiny. Když ale budeme video brát jako ukázku jedné konkrétní situace či mechanismu (kladení pastí), a ne jako demonstraci chování AI, je všechno v pořádku.

zdroj: Archiv

Další zmínky Marka Norrise už nenabízí nic objevného, co bychom o Horizon, hlavní hrdince nebo světě neznali z E3 viz náš článek. Na další ukázky ze hry a s tím spojené informace si musíte počkat do příštího roku.

Nejnovější články