Lovecraftovská detektivka The Sinking City předvádí vyšetřování skutečného mýtu
zdroj: tisková zpráva

Lovecraftovská detektivka The Sinking City předvádí vyšetřování skutečného mýtu

31. 8. 2018 9:31 | Video | autor: Patrik Hajda |

Na letošní E3 jsem měl to štěstí na vlastní oči (bohužel ne prsty) okusit chystanou adventuru The Sinking City od tvůrců detektivek se Sherlockem. Že jsem byl ze záběrů z hraní úplně paf, vám napoví mé psané dojmy, ale konečně se na mokvající město plné nevysvětlitelných podivností může podívat úplně každý. Tvůrci ze studia Frogwares uveřejnili 12 minut z vyšetřování nechutného případu a navrch přidali ještě parádní trailer.

Překvapivě se nejedná o ukázku prezentovanou na americkém výstavišti, ale o dosud nezmíněný případ knihovnice (dříve zpěvačky) Joy. Té někdo velice nevybíravým způsobem ukončil pěveckou kariéru a nadále ji pronásleduje. Na vás, Charlesi W. Reedovi, je odhalit a dopadnout agresora.

V rukou vývojáře, který ve videu níže komentuje veškeré dění na obrazovce, hra působí až směšně jednoduše. Ale uvědomte si, že jakmile se ve městě Oakmont octnete sami bez pomocného uživatelského rozhraní, váš postup pravděpodobně nebude tak rychlý a přímočarý.

zdroj: Archiv

Právě neexistující ukazatele úkolů jsem si pochvaloval ze všeho nejvíc už na E3 a mé nadšené dojmy z tohoto „chybějícího“ mechanismu neuvadají ani po shlédnutí nových záběrů. Už jen nutnost hledat křížení dvou ulic na mapě pro dosažení neoznačeného domu oběti působí na dnešní poměry svěžím dojmem.

Absence HUDu ale není jediným prohloubením detektivního zážitku. Ve videu Reedovi nikdo neřekl, aby hledal informace v místní knihovně. Nikdo mu ani neřekl, jak je má hledat. Hrající vývojář je samozřejmě neomylný, ale ve vašem případě se bez pořádné dávky intuice asi neobejdete. Jediné, co zatím nepůsobí úplně nejlépe, jsou animace obličejů. 

Ale berte na vědomí, že The Sinking City čeká ještě dlouhá doba ve vývoji. Do vydání zbývá víc než půl roku. Lovit Lovecraftovy běsy půjde nejdříve 21. března na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články