Lovecraftovská The Sinking City natahuje chapadla a nabízí upřímný pohled na vývoj
zdroj: Frogwares

Lovecraftovská The Sinking City natahuje chapadla a nabízí upřímný pohled na vývoj

16. 3. 2018 16:30 | Video | autor: Adam Homola |

Pořádná detektivka zasazená do otevřeného světa silně inspirovaného tvorbou Lovecrafta tu snad ještě nebyla a The Sinking City má velkou šanci být pokusem nejen prvním, ale také poměrně slibným. Vývojáři ze studia Frogwares se s námi teď podělili o několik minut záběrů přímo ze hry, ale přidali k nim trochu netradičně i překvapivě upřímný pohled do zákulisí tvorby dema pro herní výstavy.

Tvůrci totiž chystají ukázku pro nadcházející akce GDC a EGX Rezzed London, což není pro takové studio nic triviálního. Často se totiž stává, že práce na demu pro herní výstavu přijde vniveč, ukázky jsou zkratkovité, mlží, fabulují a třeba i lžou – nejednou se totiž prezentuje spíše vize, co nejlepší možná verze hry, velmi odlišná od té, která nakonec vyjde.

I z toho důvodu se leckdy nemohou dema z výstav použít v plné hře, nebo stejná část ve výsledku vypadá jinak, než jak si ji pamatujeme třeba z E3. Tomu se chtěli tvůrci The Sinking City obloukem vyhnout a rozhodli se tak pro ukázku reálné rozpracované hry. Což není u otevřeného světa se sandboxovou hratelností jednoduché, ale po výběru jedné konkrétní části města se na práce na ní vrhlo celé studio a pokusilo se ji maximálně vyladit. Tvůrci přitom ve videu upřímně mluví o aktuálních problémech vývoje, ukazují bugy a tvrdí, že hra v tuto chvíli ještě není v ideálním stavu.

zdroj: Cinemart

To vzhledem k stále neoznámenému datu vydání (zatím upřesněným na „někdy letos“) nevadí a navíc víme, že práci odvedenou na demu pro GDC a EGX Rezzed Londom nemusí tvůrci vyhodit z okna a ztratit tím drahocenný čas.

„Okořenit trochu demo a přikrášlit ho tak, že bude vypadat lépe než finální hra, je samozřejmě lákavé. Jenže by to bylo krátkozraké. Z takové praktiky bychom těžili jen krátkodobě, z dlouhodobého pohledu by nám to spíš uškodilo. Nechceme, aby nás nesplněné sliby budily ze spaní. Chceme ukázat hru tak, jak skutečně vypadá,“ řekl v tiskové zprávě šéf studia Wael Amr.

Přiložené video je tak hezkým pohledem do zákulisí a zároveň i solidním nástřelem toho, jak se plná verze hry začíná rýsovat. Vývojáři se v něm sice o řadě herních detailů nezmiňují, ale ty se snad dozvíme z reportáží z GDC už příští týden. S vydáním se pořád počítá na letošní rok, a tak bychom se měli s The Sinking City začít brzy setkávat častěji.

Nejnovější články