Mass Effect: Andromeda předvádí souboje, dialogy i crafting
zdroj: tisková zpráva

Mass Effect: Andromeda předvádí souboje, dialogy i crafting

2. 12. 2016 9:25 | Video | autor: Aleš Smutný |

BioWare na včerejších The Game Awards konečně ukázali souvislejší kus z hraní Mass Effect: Andromeda a rozhodně se je nač dívat. Po shrnujícím úvodu za koho budete hrát, se konečně ukáží i záběry ze samotného hraní. Je rozhodně jisté, že se Andromeda nezbavuje svého dědictví, většina momentů vám bude povědomá, ať už jde o dialogové volby nebo prvky interaface. Nicméně, je jasné, že vývoj zde je a z hlediska boje či světa hra hodně evokuje Dragon Age: Inquisition.

Není to překvapivé, protože úspěšný model, který předvedla Inquisition jde stejně dobře aplikovat i na Mass Effect, aniž by se ztratilo cokoliv z jádra značky. Když pominu, že povrch planet prostě vypadá větší, živější, což platí i pro vesmírnou stanici, jde především o boj.

Tvůrci jej zjevně chtějí zbavit monotónního prokletí stříleček s krytem a tak s pomocí jetpacku a agresivních biotických schopností jde opravdu poletovat po bojišti a fakticky využívat vyšší mobility hlavního hrdiny. Bude to platit dvojnásob i proto, že povrch planet, tedy příroda, zjevně nenabízí tolik tradičních míst ke krytu, zpoza něhož byste ostřelovali protivníky, a tak bude třeba být víc v pohybu.

zdroj: Archiv

Sběr materiálu s pomocí scanneru bude důležitou součástí craftingu, což tentokrát dává smysl, protože jste v daleké galaxii a zdroje jsou limitované. Zajímavé bude sledovat zakomponování jetpacku do hratelnosti, protože díky němu se může Andromeda, už kvůli tomu, že tahle série má akční základ, mnohem víc odlišit od Inquisiton při boji v otevřeném prostoru. Plus i to, jestli se na poněkud prkenných animacích tváří projevil fakt, že hra ještě není dodělaná. Mass Effect: Andromeda má vyjít v prvním čtvrtletí příštího roku, ale je jasné, že to se ještě může změnit.

Nejnovější články