Máte rádi XCOM a obří rotačáky? Corruption 2029 vyjde co nevidět
zdroj: The Bearded Ladies

Máte rádi XCOM a obří rotačáky? Corruption 2029 vyjde co nevidět

14. 2. 2020 8:45 | Video | autor: Václav Pecháček |

Tvůrci překvapivě výborné strategie Mutant Year Zero kašlou na nějaké komplexní marketingové plány a měsíce napínání pomocí vymazlených trailerů. Oni prostě přijdou, prohlásí: „Hele, děláme na nové hře, za týden bude venku,“ a jak řeknou, tak i udělají. Do vydání xcomovské Corruption 2029 zbývá už jen pár dní, takže se pojďme podrobně podívat, co je zač.

O základech Corruption 2029 jste si mohli přečíst před pár dny v Šárčině článku, který vyjasňuje, že se opět jedná o tahovou akci, opět připomíná XCOM a opět, stejně jako v případě Mutant Year Zero, bude hrát výraznou roli stealth. Přesvědčte se o tom v půlhodinovém videu z hraní:

zdroj: Archiv

Oproti Mutantům je největší změnou nejspíš samotné zasazení. Místo světa antropomorfních zvířátek se ocitáme ve válkou rozervaných Spojených státech blízké budoucnosti, kde se všichni navzájem snaží oddělat. Estetika se pohybuje někde mezi realistickou moderní válkou a devadesátkovým sci-fi. Sympatický kompromis.

Vývojáři si připravili spoustu různých druhů úkolů – někdy někoho zavraždit, jindy něco zničit, v některých případech dokonce něco ochránit. Vypadá to ovšem, že všech těchto cílů dosáhnete více méně dvěma způsoby: expresní zásilkou olova, či oceli. Nahlas, či potichu.

Vývojáři říkají, že Corruption 2029 je v podstatě evolucí Mutant Year Zero, tedy podobnou hrou obohacenou o prvky, které třeba vývojáři naposledy nestihli naprogramovat nebo vypilovat. Nejlepší přídavek? Nádherně destruktivní minigun, kterému je úplně jedno, jestli roztrhá na cáry nepřátele, nebo vaše nešťastné kolegy, kteří se mu náhodou připletou do cesty.

17. únor. To je datum, kdy začíná válka. A bojiště? Exkluzivně Epic Games Store.

Nejnovější články