MechWarrior 5: Mercenaries předvádí vybombardování nepřátelské základny
zdroj: tisková zpráva

MechWarrior 5: Mercenaries předvádí vybombardování nepřátelské základny

30. 11. 2017 13:25 | Video | autor: Patrik Hajda |

Příští rok bude pro univerzum stolní hry BattleTech hotové posvícení. Obří bojové stroje se totiž objeví ve dvou odlišných videoherních adaptacích – tahové strategii BattleTech od tvůrců série Shadowrun a akční střílečce MechWarrior 5: Mercenaries od autorů MechWarrior Online. Druhá jmenovaná se prezentuje na nových desetiminutových záběrech přímo z hraní, kde jsou výbuchy na denním pořádku.

Dlouhých 15 let nás dělí od poslední čistě singleplayerové MechWarrior hry, kterou byl samostatně hratelný datadisk Mercenaries pro čtvrtý díl této populární série. A minimálně ještě jeden rok se k této pauze přičte, protože MechWarrior 5: Mercenaries nevyjde dříve než v druhé polovině příštího roku.

Fanoušci série již z podtitulu Mercenaries tuší, co bude hlavním tahákem nejnovějšího dílu – vy a vaše banda žoldáků. Toto spojení krásně popsal sám prezident Piranha Games Russ Bullock v rozhovoru pro PC Gamer: „[MechWarrior 5: Mercenaries] je z jedné části MechWarrior a z druhé části Football Manager.“

V praxi to znamená zběsilou střelbu z pohledu vlastních očí, kdy pobíháte po cizích planetách a plníte rozličné mise pro různé zákazníky. Stejně tak se ale staráte o své další vojáky, kterým poskytujete bojové mechy, opravujete je a každý měsíc jim vyplácíte faktury.

Pečlivě tak volíte skvadru pro zadanou misi na jedné ze 300 planet, s rozumem nakládáte i s municí a zbytečně se nevystavujete nebezpečí, protože každá chybička se zásadně projeví na rozpočtu vaší společnosti, který je (alespoň v začátcích) tenčí než notebooky s nakousnutým jablíčkem.

Dalším aspektem singleplayerové MechWarrior 5: Mercenaries je dynamický trh, který reflektuje vaše počínání ve vesmíru a následuje i logický vývoj své předlohy. V roce 3015 ještě nejsou k dispozici pulsní lasery, a musíte si proto vystačit s aktuálními technologiemi. Později, jak věda pokročí, se vám otevřou nové možnosti.

Samostatnou kapitolou jsou bojoví mechové. Zatímco v MechWarrior Online si modifikujete „oblek“ dle vašich potřeb, v Mercenaries jste o tuto možnost ochuzeni. Tvůrci si totiž myslí, že by se tím v podstatě negoval výše zmíněný systém ekonomiky. Přesto není třeba ronit slzu, protože se počítá s 60 kostrami mechů s více jak 300 variantami vybavení. Piranha Games chtějí docílit toho, abyste se netěšili jen na nový díl vybavení, ale na celého robota s odlišným přístupem k hratelnosti.

Video se však nezabývá hlubšími systémy, ale prezentuje pouze jednočlennou akci v prostředí nepřátelských základen. MechWarrior 5: Mercenaries samozřejmě vypadá líp než všechny předešlé hry série, přesto se mi zdá, že plně nevyužívá možností nejnovějšího Unreal Enginu. Hlavně tedy v oblasti efektů a destrukce. Ale pravděpodobně se jedná o záběry z rané verze hry a následující rok vývoje dotáhne hru k dokonalosti po všech stránkách. Alespoň tak bychom si to přáli.

MechWarrior 5: Mercenaries zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články