Middle-Earth: Shadow of War představuje herní svět Mordoru a jeho okolí
zdroj: tisková zpráva

Middle-Earth: Shadow of War představuje herní svět Mordoru a jeho okolí

17. 5. 2017 17:28 | Video | autor: Václav Pecháček |

Nejde sice o žádný detailní rozbor, nové video představující otevřený svět Sauronovy říše však přesto určitě potěší všechny zájemce o Middle-Earth: Shadow of War. V tomto akčním RPG se dokonce podíváte až za hranice Mordoru, přestože většina mordování a/nebo verbování skřetů se bude odehrávat mezi štíty Ephel Dúath a Ered Lithui a jezerem Núrnen. Pokud vás mordorská geografie nezajímá, tak a) o hodně přicházíte, b) stejně si video pusťte, protože vás tam čekají pěkné obléhací scény.

Když se tak dívám na architektonické kontrasty mezi budovami lidí a sídly zla, skoro si říkám, zda to autoři maličko nepřehnali. Úžasné mramorové výstavby, které by se hravě vyjímaly i v Minas Tirith, jsou jedna věc, ale obrovské věže s vrcholkem ve tvaru lebky? Sochy Prstenových přízraků v nadživotní velikosti? Hmm. Na to, že se Sauron v přestrojení za nuzného Nekromanta celé roky skrýval v rozpadlé ruině Dol Gulduru, je najednou nějaký marnivý!

Další otazník visí nad záběrem na charakteristickým zeleným světlem zalitou pevnost, o které bych automaticky předpokládal, že jde o Minas Morgul… Jenže ve hře přece zároveň narazíme na Minas Ithil, což je Minas Morgul před svým násilným převzetím a přejmenováním! Nikdo samozřejmě netvrdí, že trailer nemůže skákat v čase, ale stejně mám v tuhle chvíli víc otázek, než nabízí tvůrci odpovědí na ně.

zdroj: Vlastní

Ale to nevadí. Je tu aréna, v níž budete zápasit s ohromnými monstry? Je. Jsou tu vojska oblud uctívajících Jasného pána, tedy vás? Jsou. A co obrovští trollové, trebuchety, brutální masakrování nepříjemně bílých skurutů, Celebrimborova akrobacie s kopím? Všechno! Je tu všechno. A i když se bojím, že Tolkienovo legendárium utrpí větší nářez než nebohé mordorské skřetstvo, gigantické bitvy stovek válečníků vypadají čím dál tím líp. Tuhle hru na rozdíl od Shadow of Mordor provází velká dávka očekávání. Snad jí dostojí. Dozvíme se to 25. srpna letošního roku.  

Nejnovější články