Minecraft Earth promění svět v obří stavebnici
zdroj: tisková zpráva

Minecraft Earth promění svět v obří stavebnici

4. 6. 2019 13:02 | Video | autor: Šárka Tmějová |

V rámci oslav desátého výročí od vydání Minecraftu došlo k oznámení Minecraftu Earth v augmentované realitě pro iOS a Android, kde budete moct sbírat kostičky a stavět obří konstrukce jako obvykle, akorát během toho pro okolí budete vypadat trochu podivínsky. Vše se totiž bude odehrávat na displeji vašeho telefonu, zároveň ale v závislosti na reálném prostředí, podobně jako kupříkladu populární Pokémon GO. A teď hru konečně vidíme v chodu.

Microsoft na včerejší Worldwide Developers Conference Applu předvedl, jak kutání a stavění v Minecraftu Earth bude vypadat v praxi. Jeden z moderátorů sleduje, jak kolegyně v reálném čase mění model na stole před nimi a oba jsou schopní s ním interagovat najednou. Dokonce bude možné vidět, jaký materiál váš kamarád zrovna používá.

zdroj: Archiv

Modely můžete zvětšovat i zmenšovat a od určité velikosti se po nich i procházet. Mimo stavění dojde i na boj, oba hráči se totiž záhy ocitli v jeskyni a jejich úspěšné tažení proti kostlivci nakonec ukončil creeper.

Limitem vašich staveb bude hlavně množství materiálů, které dokážete shromáždit. Microsoft doufá, že svět nakonec doslova pohltí minecraftové kostičky. Uzavřená beta je plánovaná na letošní léto, Minecraft Earth bude následovat fenomén mobilních free-to-play titulů.

Nejnovější články