Mise ve World War Z se automaticky ztíží nebo zlehčí podle toho, jak se vám bude dařit
zdroj: tisková zpráva

Mise ve World War Z se automaticky ztíží nebo zlehčí podle toho, jak se vám bude dařit

8. 4. 2019 15:09 | Video | autor: Václav Pecháček |

Po desítkách let, kdy se herní zombíci pomalu šourali a nechávali se pokorně střílet do hlav, se v dubnu objevují hned dvě hry, které místo toho vsází na velmi rychle sprintující nemrtvé hordy. Pro majitele PS4 je tu Days Gone, pro všechny ostatní zase World War Z. Ta vychází 16. dubna, takže je pravý čas prozkoumat, jak se vlastně bude hrát.

Hra je založená na povedeném filmu z roku 2013 a nabízí něco jako remixovanou verzi Left 4 Dead z pohledu třetí osoby. S kamarády se snažíte buď proplížit, nebo prostřílet mnoha různými lokacemi po celém světě, sbíráte u toho nové zbraně a náboje a utíkáte, jakmile se objeví nepřekonatelná přesila.

Čtyři epizody vás zavedou do New Yorku, Jeruzaléma, Moskvy a Tokia, takže to bude něco jako pěkná dovolená, jako cesta kolem světa. Jen kdyby nebylo těch dotěrných nemrtvých místních…

zdroj: Archiv

Zajímavou mechaniku představuje umělá inteligence, která se snaží dynamicky upravovat úroveň podle toho, jak se vám daří. Když se jí zdá, že levelem postupujete až příliš hladce, připraví si pro vás za rohem strašlivou hordu zombíků. Pokud se vám naopak nedaří, možná před příští velkou přestřelkou narazíte na statický kulomet či minomet.

Kromě příběhové kampaně se chystají i další módy včetně PvP, takže srovnání s Left 4 Dead je vskutku namístě. Zato je vidět, že zmiňované Days Gone, tedy singleplayerové příběhové dobrodružství, je přece jen trošku jiná záležitost – ve World War Z hraje jednoznačně prim multiplayer.

16. dubna všechno vypukne. Zahrát si můžete na PlayStationu 4, Xboxu One i PC – ale pozor, Steam opět ostrouhal. World War Z je další exkluzivitou Epic Games Store.

Nejnovější články