Morrowind v enginu Skyrimu vypadá krásně, ale mod Skywind hned tak nečekejte
zdroj: tisková zpráva

Morrowind v enginu Skyrimu vypadá krásně, ale mod Skywind hned tak nečekejte

4. 7. 2019 9:31 | Video | autor: Patrik Hajda |

Beyond Skyrim, Morrowind: Rebirth, Skyblivion a Skywind jsou všechno velmi ambiciózní projekty aktivní komunity kolem série The Elder Scrolls. Tvůrci milují staré díly, které by si zároveň rádi zahráli v nové grafice s moderními systémy. Bethesda se zatím k remasterům a remakům nemá, takže je to na fanoušcích. Ti, kteří léta pracují na Skywindu (předělávce Morrowindu v enginu Skyrimu), odhalili další plody svojí práce.

Nový trailer není jen impozantní ukázkou morrowindského prostředí v mnohem líbivější grafice. Ve videu dojde i na souboje s nepřáteli, ukázku dabingu vypravěče a celou dobu vám bude do uší hrát hlavní skladba modifikace Skywind od skladatele Fredrika Jonassona.

Tvůrci modu už odvedli pořádný kus práce, nicméně zaznamenali zdržení kvůli nutnému přeportování dosavadních dat na novější engine TES V: Skyrim – Special Edition, čímž docílili lepší stability a ještě hezčí grafiky. Zároveň spustili nové stránky, na kterých se dozvíte vše podstatné kromě data vydání.

zdroj: Archiv

Například pro spuštění modu potřebujete mít nainstalovanou zmiňovanou vylepšenou edici Skyrimu, ale stejně tak i původní Morrowind s rozšířeními Tribunal a Bloodmoon, i když mod reálně poběží jen v enginu Skyrimu a z původní hry se žádné assety nepřebírají, vše se dělá od začátku.

I když se nemluví ani o předběžném datu vydání, z popisu videa snadno vyvodíte velmi vzdálenou budoucnost. „Stále máme volné velmi důležité pozice, je zde práce pro tvůrce se zkušenostmi na všech úrovních, tak zvažte, zda se k nám nepřipojit!“ Největší poptávka je po 3D umělcích, ale uplatní se i animátoři, programátoři, dabéři, zvukaři, hudebníci, scenáristé a další. Borci mezi vámi se mohou stát součástí opěvované historie po zažádání zde.

Nejnovější články